Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έσκασαν τα ευχάριστα: Η ανακοίνωση που θα σκορπίσει χαμόγελα σε χιλιάδες συνταξιούχους

Σας αφορά!

28 Μαΐου 2023 20:15
Έσκασαν τα ευχάριστα: Η ανακοίνωση που θα σκορπίσει χαμόγελα σε χιλιάδες συνταξιούχους
Από Ανθή Κουρεντζή

Έρχεται νέα αύξηση στις κύριες συντάξεις αρκετών ασφαλισμένων. Με την ευκαιρία, δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιονίου.

Πρόκειται για την διορθωτική αύξηση μεταξύ 0,4% και 0,5%, η οποία θα δοθεί σε αρκετούς συνταξιούχους και θα αφορά το έτος 2022. Σημειώνεται πως το ακριβές ποσοστό της αύξησης θα προσδιοριστεί από την εκκαθάριση των αποτελεσμάτων του 2022 αναφορικά με τον πληθωρισμό και τα πλεονάσματα της χώρας.

Έσκασαν τα ευχάριστα: Η ανακοίνωση που θα σκορπίσει χαμόγελα σε χιλιάδες συνταξιούχους

Επίσης επισημαίνεται πως ολόκληρη ή μερική πραγματική αύξηση στην τσέπη τους θα δουν οι συνταξιούχοι που έχουν αρνητική, μηδενική ή μικρή προσωπική διαφορά και έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τις 13 Μαΐου 2016. Ωστόσο 550.000 ασφαλισμένοι δεν θα δουν καμία αύξηση στη σύνταξη τους επειδή έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Η αύξηση του 7,75%

Υπενθυμίζεται δε πως το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί αύξηση της τάξεως του 7,75% σε πολλούς συνταξιούχους. Το ποσοστό αυτό της αύξησης που είχε δοθεί είχε βασιστεί στην εκτίμηση για ανάπτυξη της οικονομίας κατά 5,6% και πληθωρισμό 9,9% το 2022. Το άθροισμα των δύο μεγεθών διά του δύο αποτελούσε , σύμφωνα με τον νόμο, το ποσοστό αύξησης των συντάξεων (9,9%+5,6%=15,5% και 15/2=7,75%).

Διευκρινίζεται δε πως για τις 1.200.000 επικουρικές δεν θα υπάρξει καμία αύξηση.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023: Πότε αρχίζουν και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσει η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων στα καταστήματα. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη «βόμβα» για τον Σκλαβενίτη.

Όπως αναφέρεται και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται “από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου” , δηλαδή από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου. Επίσης επισημαίνεται πως τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν προαιρετικά την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, δηλαδή στις 9 του μήνα με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ έως και τις 6μμ.

Ωστόσο ανακοίνωση για την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων θα εκδώσουν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και το ΣΕΛΠΕ.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023: Πότε αρχίζουν και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εκπτώσεων στις αγορές τους. Αναλυτικά θα προσέχουν τα εξής:

  • Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
  • Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share