Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Όσπρια, λευκό τυρί και κοτόπουλο προστίθενται στη λίστα! Όλα τα νέα προϊόντα - Αλλαγές στα ταμπελάκια (Video)

Τι θα περιέχει το «καλάθι της Σαρακοστής» - Οι ανακοινώσεις από του υπουργείο Ανάπτυξης

16 Φεβρουαρίου 2023 14:20
«Καλάθι του νοικοκυριού»: Όσπρια, λευκό τυρί και κοτόπουλο προστίθενται στη λίστα! Όλα τα νέα προϊόντα - Αλλαγές στα ταμπελάκια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με νέα προϊόντα και εννέα επιπλέον κατηγορίες τροφίμων ανανεώνεται το «καλάθι του νοικοκυριού», όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, με εμβόλιμη πληρωμή μέχρι τις 31 Μαρτίου θα καταβληθεί σε 1.112.000 συνταξιούχους το επίδομα προσωπικής διαφοράς, έκτακτο επίδομα, που ανέρχεται σε 200, 250 και 300 ευρώ

Έπειτα από τη συνέντευξη τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοινώθηκε επισήμως πως στα νέα είδη με τα οποία επεκτείνεται το καλάθι βρίσκονται τα εξής προϊόντα:

  • Όσπρια (φακές, φασόλια και ρεβύθια)
  • Πάριζα και γαλοπούλα
  • Κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη
  • Νωπό μοσχάρι
  • γάλα υψηλής παστερίωσης / μακράς διαρκείας και πλήρες
  • Σοκολάτες
  • Λευκό τυρί

Αλλαγές στα ταμπελάκια των προϊόντων

Πλέον λοιπόν οι κατηγορίες των προϊόντων θα ανέρχονται σε 60, από 51 που ήταν προηγουμένως. Παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές και στην επισήμανση των προϊόντων καθώς όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξει χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να αλλάξουν όλα τα ταμπελάκια σε όλα τα σούπερ μάρκετ και να είναι ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου. Μάλιστα η σχετική ΚΥΑ αναμένεται να υπογραφεί σήμερα.

«Η εφαρμογή είναι υποχρεωτική, μετά τον έναν μήνα θα επιβάλονται πρόστιμα. Ο στόχος είναι να μην είναι εφικτή σε καμία περίπτωση η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με βάση τις συσκευασίες» τόνισε ο υπουργός.

Υπογραμμίστηκε επιπλέον ότι από χθες στην εφαρμογή e-Katanalotis υπάρχουν πλέον και όλα τα φυλλάδια των προσφορών.

Τι θα περιέχει το «καλάθι της Σαρακοστής»

Όσο για το «καλάθι της Σαρακοστής», ο υπουργός ανέφερε ότι σχεδιάζεται να ενταχθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» Σαρακοστιανά προϊόντα: «Έχουμε ετοιμάσει και την πρότασή μας για το «καλάθι της Σαρακοστής» που απασχολεί το καταναλωτικό κοινό.

Για την περίοδο της Σαρακοστής, εκτός από τις κατηγορίες που ήδη υπάρχουν και αναφέραμε, προσθέτουμε χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά με δυο τουλάχιστον δυο είδη σε κάθε αλυσίδα, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές τα βασικά αγαθά που απαρτίζουν το τραπέζι της Σαρακοστής».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share