Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Λογαριασμοί ρεύματος: «Τσεκούρι» στις επιδοτήσεις Φεβρουαρίου - Σε ποιους κόπηκαν και τι αλλάζει

Οι ανακοινώσεις Κώστα Σκρέκα

31 Ιανουαρίου 2023 10:03
Λογαριασμοί ρεύματος: «Τσεκούρι» στις επιδοτήσεις Φεβρουαρίου - Σε ποιους κόπηκαν και τι αλλάζει
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λογαριασμός ρεύματος: Τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης για τα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Τον Φεβρουάριο τα τιμολόγια των παρόχων είναι μειωμένα έως και 65% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα. Την ίδια ώρα, ενίσχυση προς τα νοικοκυριά ύψους 250 έως 300 ευρώ θα «ξεκλειδώσει» το έκτακτο δώρο Πάσχα το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, θα δοθεί σε ευάλωτες ομάδες όπως μακροχρόνια άνεργοι και ανασφάλιστοι υπερήλικες.

«Οι καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα έχουν την ηλεκτρική ενέργεια σε προσιτή τιμή για όσο διαρκεί αυτή η κρίση» είπε αρχικά ο Κώστας Σκρέκας συμπληρώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο δραματικής αποκλιμάκωσης των τιμών του φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα και της επιβολής πλαφόν».

«Η κρίση έχει αμβλυνθεί ωστόσο δεν έχει τελειώσει και εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διάστημα διατηρηθεί η αστάθεια. Στηρίξαμε την κοινωνία όλο αυτό το διάστημα με 8,2 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος. Το ίδιο θα κάνουμε και τον Φεβρουάριο που τα τιμολόγια είναι μειωμένα έως 634» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις επιδοτήσεις για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες: επιδότηση 40 ευρώ λεπτά ανά μεγαβατώρα. Αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Για μηνιαίες καταναλώσεις από 501 κιλοβατώρες και πάνω:

 • Θα δοθεί επιδότηση 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα μόνο αν επιτευχθεί εξοικονόμηση 15% της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης σε σχέση με πέρσι.
 • Στα 88 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
 • Στα επαγγελματικά τιμολόγια, θα ισχύσει επιδότηση 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλουτς τους καταναλωτές.
 • Για τους αγρότες η επιδότηση ανέρχεται στα 40/μεγαβατώρα.
 • Το σύνολο ολόκληρης της επιδότησης του Φεβρουαρίου ανέρχεται στα 95 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις εξής τιμές για τον Φεβρουάριο:

 • ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 19,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 21,1 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh. Στα 15,8 λεπτά/kWh για το νυχτερινό ρεύμα.
 • Elpedison: Προβλέπεται χρέωση 0,195 λεπτά ανά kWh στο βασικό της πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο, με την Elpedison να διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας (και πάγιο 5 ευρώ), η χρέωση του οποίου είναι 0,167 λεπτά ανά kWh, στην περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού.
 • ΗΡΩΝ: Η χρέωση είναι 0,1897 λεπτά ανά κιλοβατώρα με το συνδυαστικό πρόγραμμα ρεύματος και φυσικού αερίου DOUBLE GENEROUSHOME. Αφορά τους πελάτες της εταιρείας που πληρώνουν εμπρόθεσμα και έτσι πετυχαίνουν έκπτωση στην τιμή.
 • Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 0,248 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης.
 • ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 0,1949 λεπτά του ευρώ ανά kWh τον Φεβρουάριο.
 • Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 0,245 λεπτά ανά kWh, στο πρόγραμμα Zero.
 • Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 0,122 λεπτά ανά κιλοβατώρα, στο φυσικό αέριο για ιδιώτες, για τον Φεβρουάριο.
 • NRG: Η χρέωση για τον Φεβρουάριο ανέρχεται σε 0,22 ευρώ/kWh.
 • ΕΛΙΝ: Ανακοίνωσε χρέωση 0,185 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort.
 • Volterra: Θα ισχύει χρέωση 0,209 λεπτά ανά kWh.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share