Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πόσο θα "πονέσει" τις τσέπες μας το εορταστικό τραπέζι; Πώς θα κυμανθούν οι τιμές κρέατος και γαλοπούλας

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος των κρεοπωλών

8 Δεκεμβρίου 2022 13:33
Πόσο θα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι αναμένεται να είναι το ακριβότερο της τελευταίας 20ετίας καθώς οι τιμές των κρεάτων και πιο συγκεκριμένα της γαλοπούλας και του χοιρινού έχουν αυξηθεί δραματικά και αγγίζουν 20% άνοδο συγκρητικά με πέρισυ.

Μάθετε επίσης πιο είναι το λάθος χρώμα της μπριζόλας και δεν πρέπει να την αγοράσετε

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι να μην υπάρξει πίεση μέσα στην εορταστική περίοδο, λόγω ελλείψεως κρεάτων, κι ανέβουν κι άλλο οι τιμές», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

Κρεοπωλείο

«Κινούμαστε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε μακροχρόνιες συμφωνίες ούτε με τους παραγωγούς, ούτε με μεγαλέμπορους.

Το χοιρινό τιμάται σήμερα στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 8 ευρώ το κιλό, είπε.

Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές», κατέληξε.

Αυτός ο μικρός σκύλος έφαγε όλη την γαλοπούλα των Χριστουγέννων! Αυτό που έπαθε μετά ραγίζει καρδιές!

Την Παραμονή Χριστουγέννων, ένας άτακτος σκύλος, η Μπούμπα, μπήκε κρυφά στην κουζίνα και έφαγε ολόκληρη την γαλοπούλα. Σίγουρα το μετάνιωσε πικρά!

Ο Ντέβιντ Μπάρετ, ο ιδιοκτήτης του σκύλου από το Prestwick του South Ayrshyre, συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί μόνο όταν είδε τον σκύλο να καταρρέει στο πάτωμα. Η Μπούμπα ήταν πρησμένη και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταλάβουν πότε το κατοικίδιο τους δεν είναι καλά, όπως δεν ήταν και αυτός ο σκύλος που δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια!
Το λαίμαργο σκυλάκι που έφαγε όλη την χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα
Άφησε μόνο ένα κομματάκι γαλοπούλα, αλλά δεν έφτανε για να φάει ολόκληρη η οικογένεια. Ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να κοινοποιήσει την ξεκαρδιστική ιστορία στο Twitter. Έγραψε: “Αποκλείεται να έχει φάει ο σκύλος μου ολόκληρη την γαλοπούλα που έχουμε για αύριο”. Μετά πρόσθεσε μια φωτογραφία με την εξής λεζάντα: “Αυτή είναι η ένοχη, δεν μπορεί να κουνηθεί.”
Το λαίμαργο σκυλάκι που έφαγε όλη την χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα
Το λαίμαργο σκυλάκι που έφαγε όλη την χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Ευτυχώς, το γεύμα των Χριστουγέννων σώθηκε όταν η οικογένεια ζήτησε από τους συγγενείς τους να φέρουν μια άλλη γαλοπούλα. Όσο για την Μπούμπα… Ο ιδιοκτήτης της θα την βάλει σε δίαιτα από το νέο έτος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share