Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Σπεύσατε: Λήγει η προθεσμία για το επίδομα έως 1.600 ευρώ

Ποιοι το λαμβάνουν;

6 Δεκεμβρίου 2022 13:21
Σπεύσατε: Λήγει η προθεσμία για το επίδομα έως 1.600 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022. Οι παλαιοί δικαιούχοι δύνανται να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Δείτε επίσης: Εξαγγελία Μητσοτάκη περί ενισχύσεως των Αστυνομικών και Λιμενικών σωμάτων: Στα 600 ευρώ το επίδομα

Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος. Να σημειωθεί ότι, τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του εφετινού επιδόματος θέρμανσης έχουν αυξηθεί στα 16.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Παράλληλα, το επίδομα έχει αυξηθεί από 300 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες, σε 350 ευρώ. Επιπλέον, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν, για πρώτη φορά εφέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιου επιδόματος.

Έτσι, νέοι δικαιούχοι οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και παλαιοί δικαιούχοι οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση μπορούν να λάβουν επίδομα ύψους έως 1.600 ευρώ.

Οικονομικό βοήθημα πριν τα Χριστούγεννα - Έρχεται έκτακτο επίδομα 600 ευρώ

Εφάπαξ ενίσχυση για τα στελέχη του λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. ύψους 600 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. Με την ευκαιρία, δείτε το νέο επίδομα που θα "σκάσει" στα ΑΤΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη στις Σέρρες και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει τη διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

«Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κόσμο για τη «ζεστή υποδοχή του εδώ, στην καρδιά του Μοριά», και πρόσθεσε ότι η υποδοχή και το χειροκρότημα του κόσμου τού δίνουν «τεράστια δύναμη».

«Μπορούμε πια να μιλάμε για μια Ελλάδα που πέτυχε να γυρίσει σελίδα βαδίζοντας μπροστά και στοχεύοντας υψηλότερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει ανάπτυξη της οικονομίας της κοντά στο 6%, διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, με τη χαμηλότερη ανεργία εδώ και 12 χρόνια».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «πίσω από τους αριθμούς, που πολλές φορές μοιάζουν απόμακροι στους πολίτες, κρύβεται μια ζωντανή πραγματικότητα».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ότι «ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ευημερία». «Στηρίζουμε την Ουκρανία και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο: με ανοιχτή την πληγή της Κύπρου δεν γίνεται ο ελληνισμός να δεχτεί κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η βίαιη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία διαμορφώνει πρωτόγνωρο περιβάλλον αβεβαιότητας. Δεν χωρούν υπεκφυγές. Ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία. Ήταν φυσικό η Ελλάδα να βρεθεί αμέσως στο πλευρό της αμυνόμενης Ουκρανίας. Εδώ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, διαρκής υπενθύμιση για τη δική μας ελευθερία.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share