Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Εξαγγελία Μητσοτάκη περί ενισχύσεως των Αστυνομικών και Λιμενικών σωμάτων: Στα 600 ευρώ το επίδομα

Μετά από τα επεισόδια κατά των αστυνομικών έρχονται και αυξήσεις

6 Δεκεμβρίου 2022 07:31
Εξαγγελία Μητσοτάκη περί ενισχύσεως των Αστυνομικών και Λιμενικών σωμάτων: Στα 600 ευρώ το επίδομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για το Δεκέμβριο που θα αφορά τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού.

Μάθετε επίσης για το οικονομικό βοήθημα των Χριστουγέννων

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο πρωθυπουργός,

«με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο».

Κατά τα άλλα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ».

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργόυ για τις ενισχύσεις στην Τρίπολη

«Ή θα είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια ή είσαι με την ειρήνη και τη δημοκρατία και την ευημερία»,

Σε ότι αφορά τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν χωρούν υπεκφυγές. «Ή θα είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια ή είσαι με την ειρήνη και τη δημοκρατία και την ευημερία», είπε και προσέθεσε ότι «ούτε μπορούμε να αφήσουμε να παγιωθεί ένα παράδειγμα επίθεσης σε χώρα που θα έβρισκε μιμητές . Είμαστε με την ειρήνη και τη σταθερότητα γιατί μόνο με αυτήν προοδεύουν τελικά οι οικονομίες και οι κοινωνίες». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση έδειξε ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες αυτά τα 3,5χρόνια.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share