Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Επίσημο για τις συντάξεις Ιανουαρίου - Νωρίτερα από ποτέ οι πληρωμές

Οι μέρες και τα ταμεία

6 Δεκεμβρίου 2022 11:37
Επίσημο για τις συντάξεις Ιανουαρίου - Νωρίτερα από ποτέ οι πληρωμές
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την πληρωμή στις συντάξεις Ιανουαρίου, οι οποίες θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα, σας θυμίζουμε τη νέα εξέλιξη με τις συντάξεις και τους τελικούς δικαιούχους των αυξήσεων - Ποιοι μένουν εκτός (Video)

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

Την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Οικονομικό βοήθημα πριν τα Χριστούγεννα - Έρχεται έκτακτο επίδομα 600 ευρώ

Εφάπαξ ενίσχυση για τα στελέχη του λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. ύψους 600 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. Με την ευκαιρία, δείτε το νέο επίδομα που θα "σκάσει" στα ΑΤΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη στις Σέρρες και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει τη διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

«Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κόσμο για τη «ζεστή υποδοχή του εδώ, στην καρδιά του Μοριά», και πρόσθεσε ότι η υποδοχή και το χειροκρότημα του κόσμου τού δίνουν «τεράστια δύναμη».

«Μπορούμε πια να μιλάμε για μια Ελλάδα που πέτυχε να γυρίσει σελίδα βαδίζοντας μπροστά και στοχεύοντας υψηλότερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει ανάπτυξη της οικονομίας της κοντά στο 6%, διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, με τη χαμηλότερη ανεργία εδώ και 12 χρόνια».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «πίσω από τους αριθμούς, που πολλές φορές μοιάζουν απόμακροι στους πολίτες, κρύβεται μια ζωντανή πραγματικότητα».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ότι «ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ευημερία». «Στηρίζουμε την Ουκρανία και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο: με ανοιχτή την πληγή της Κύπρου δεν γίνεται ο ελληνισμός να δεχτεί κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η βίαιη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία διαμορφώνει πρωτόγνωρο περιβάλλον αβεβαιότητας. Δεν χωρούν υπεκφυγές. Ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία. Ήταν φυσικό η Ελλάδα να βρεθεί αμέσως στο πλευρό της αμυνόμενης Ουκρανίας. Εδώ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, διαρκής υπενθύμιση για τη δική μας ελευθερία.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share