Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Έγινε η κλήρωση! Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

Οικονομική ανάσα

25 Νοεμβρίου 2022 13:00
Φορολοταρία Νοεμβρίου: Έγινε η κλήρωση! Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φορολοταρίας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων για τον Νοέμβριο του 2022. Τα ποσά που μοιράζονται από τη Δημόσια Κλήρωση, της φορολοταρίας που διενήργησε η ΑΑΔΕ, είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Παράλληλα, έρχεται σούπερ χριστουγεννιάτικη φορολοταρία που θα μοιράσει πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ στους τυχερούς φορολογούμενου που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Τα ποσά που μοιράζονται

Ένας από τους τυχερούς κερδίζει μέχρι και 50.000 ευρώ, με τα έπαθλα να είναι κλιμακωτά. Συγκεκριμένα, τα ποσά που κερδίζουν κάθε μήνα οι τυχεροί φορολογούμενοι είναι τα εξής:

  • 1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ
  • 5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας
  • 50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας
  • 500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας

Κλήρωση φορολοταρίας Νοεμβρίου

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Δείτε ΕΔΩ τους τυχερούς λαχνούς

Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε

«Σκάει» 300ευρω νέο επίδομα - Ποιοι και πότε θα το λάβουν

O νέος νόμος δίνει κίνητρο στους μακροχρόνια ανέργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, καθώς με την κατάρτιση του σχεδίου δράσης τους θα λάβουν εφάπαξ επίδομα 300 ευρώ, εφόσον δεν λαμβάνουν κάποια άλλη επιδότηση ή παροχή. Επίσης, ένα ακόμα έργο για την κατάρτιση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προετοιμάζει η ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ), προσφέροντας voucher 2.000 ευρώ εφάπαξ σε όσους ολοκληρώσουν πρόγραμμα κατάρτισης 400 ωρών.

Από το Μητρώο Ανέργων διαγράφονται για δύο χρόνια και διακόπτεται η καταβολή ακόμη και του επιδόματος ανεργίας μετά τρεις αρνήσεις αποδοχής κατάλληλων θέσεων εργασίας.

Όσο για τα εισοδηματικά κριτήρια, βάσει των οποίων θα «κοπούν» κάποιες παροχές σε είδος, όπως είναι δωρεάν μετακίνηση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και παροχές ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε νέους και μακροχρόνια ανέργους, προβλέπουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 14.000 ευρώ για τον άγαμο, 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

Παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν δεκάδες μακροχρόνια άνεργοι με υψηλά εισοδήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ακίνητη περιουσία παραμένουν στη λίστα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 6 μήνες και συνεχίζουν να απολαμβάνουν παροχές, καθώς δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι όποιος άνεργος είναι δικαιούχος επιδόματος ανεργίας από τη ΔΥΠΑ και βρίσκει δουλειά κατά την περίοδο της επιδότησης του από τον ΟΑΕΔ, δεν θα χάνει εντελώς το επίδομά του, αλλά θα παίρνει το 50% για όσο διάστημα θα διαρκούσε η επιδότηση του ταυτόχρονα με την καταβολή του μισθού του. Έτσι, το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επίδομα εργασίας.

300ευρω νέο επίδομα

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει σε περίπτωση επαναπρόσληψης του αναζητούντος εργασία σε εργοδότη, στον οποίο είχε απασχοληθεί τα δύο έτη πριν από την εγγραφή του στο Μητρώο Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Παράδειγμα:

Άνεργος λαμβάνει επίδομα ανεργίας 407 ευρώ και το επίδομα ανεργίας σταματάει να καταβάλλεται τον Μάιο 2023. Έστω, ότι βρίσκει εργασία τον Αύγουστο 2022 με μισθό 700 ευρώ. Μέχρι τον Μάιο του 2023 θα λαμβάνει το μισθό του συν μισό επίδομα ανεργίας, δηλαδή 700+203,5=903,5 ευρώ για 10 μήνες.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share