Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Σκάει» επίδομα-γίγας 2.400 ευρώ - Πώς θα το πάρετε

Δείτε αν το δικαιούστε και εσείς

18 Νοεμβρίου 2022 16:50
«Σκάει» επίδομα-γίγας 2.400 ευρώ - Πώς θα το πάρετε
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο επίδομα είναι στα σκαριά και θα αφορά συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Διαβάστε παρακάτω στο άρθρο το ποσό του επιδόματος, τη χρονική διάρκεια στην οποία θα δίνεται, τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και όλα όσα θα χρειαστεί να κάνετε για να συμπληρώσετε την αίτηση!

Θυμίζουμε πως έτσι κι αλλιώς έχουμε μπροστά μας την επιταγή ακρίβειας την οποία οι δικαιούχοι αναμένουν με αγωνία πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Εκτός όμως από αυτό το επίδομα, όπως είπαμε και παραπάνω, αναμένουμε ακόμα ένα επίδομα το οποίο θα αφορά μια ορισμένη κοινωνική ομάδα δικαιούχων. Για αυτό το επίδομα θα υπάρχουν σαφή εισοδηματικά κριτήρια και πληρώνεται κάθε μήνα, επί 12 μήνες από τη ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) – πρώην ΟΑΕΔ, με απευθείας πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό.

Πρόκειται για ένα επίδομα της τάξης των 200 ευρώ το μήνα και όπως λένε οι αρχές έχει σκοπό να πλαισιώσει και να συμπληρώσει την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ που θα μπει πριν τα Χριστούγεννα. Για αυτό το επίδομα δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Παρόλα αυτά φαίνεται πως για την αίτηση η διαδικασία που χρειάζεται είναι εξαιρετικά εύκολη.

Δείτε επίσης: Ρεκόρ αιτήσεων: Tο επίδομα που παίρνουν όλοι - Αίτηση άμεσα μέσω Taxisnet

Χρηματα επιδοματος

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα

Το ζήτημα με αυτό το επίδομα δεν αφορά τόσο τη διαδικασία όσο τους δικαιούχους του. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα επίδομα το οποίο δεν απευθύνεται σε όλους τους άνεργους. Τα δεδομένα ως προς το ζήτημα αυτό αναμένεται να εξειδικευτούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως εκτός από την αίτηση που συμπληρώνεται με διάφορους τρόπους, χρειάζονται σίγουρα ακόμα δύο δικαιολογητικά, καθώς και κάποια βασικά στοιχεία που έχει κάθε δικαιούχος στη διάθεσή του.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα είναι αποκλειστικά για 12 μήνες, δεν είναι εφάπαξ – μπαίνουν 200 ευρώ κάθε μήνα για 12 μήνες, δηλαδή συνολικά 2.400 ευρώ – και δεν μπορεί να παραταθεί.

Το επίδομα αφορά μακροχρόνια άνεργους από 20 έως 66 ετών, των οποίων έχει λήξει η τακτική επιδότηση και δεν πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share