Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το «άγνωστο» επίδομα με Taxisnet - Απευθείας στους λογαριασμούς ρεύματος

Η αίτηση που χρειάζεται να υποβάλλετε, αν είστε δικαιούχοι

2 Νοεμβρίου 2022 13:01
Το «άγνωστο» επίδομα με Taxisnet - Απευθείας στους λογαριασμούς ρεύματος
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρέσκο επίδομα έρχεται για όλους τους καταναλωτές, αρκεί να υποβάλλουν αίτηση μέσω Taxisnet ώστε να ενημερωθούν αν είναι δικαιούχοι του ΚΟΤ.

Εφόσον εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, οι εν λόγω καταναλωτές θα λάβουν το επίδομα μέσω των τετραμηνιαίων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος αφού αυξάνονται τα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης και η χρέωση για αυτούς θα είναι μηδενική.

Δείτε επίσης: ΔΥΠΑ: Όλοι οι δικαιούχοι για επίδομα δημιουργίας επιχείρησης αξίας 14.800 ευρώ

Σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων από εστίες καύσης, και συγκεκριμένα έκδοσης σύστασης για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την Περιφέρεια Αττικής ή τον αρμόδιο Περιφερειάρχη για τις λοιπές Περιφέρειες της χώρας, ισχύουν τα παρακάτω για τους οικιακούς καταναλωτές που κατοικούν στο χωρικό πεδίο εφαρμογής των προηγούμενων μέτρων και για το τετράμηνο εντός του οποίου έλαβε χώρα η εφαρμογή των εν λόγω μέτρων:

Για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων μέτρων, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική.

λογαριασμοι-ρευματοσ-επιδοτηση-2-11
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης, όπως ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχων, διευρύνονται σύμφωνα με τον τύπο:

Δ.Ο.Τ.Κ.i = Ο.Τ.Κ.i * (1+ 2*A.H.E.M./120), όπου:

Δ.Ο.Τ.Κ.i: Διευρυμένα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων

Ο.Τ.Κ.i: Υφιστάμενα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων

A.H.E.M.: Αριθμός ημερών εφαρμογής μέτρων

Οι Προμηθευτές οφείλουν να ενημερώνουν τους δικαιούχους ΚΟΤ που εκπροσωπούν μέσω των λογαριασμών που εκδίδουν για την εφαρμογή των ανωτέρω προβλέψεων.

Λοιποί Οικιακοί Καταναλωτές

Για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων μέτρων, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας, όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, είναι ίση με το 30% του εκάστοτε οικιακού τιμολογίου του κάθε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα όρια κλιμακίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης, τόσο για το ανταγωνιστικό, όσο και για το ρυθμιζόμενο σκέλος, όπως ορίζονται στο εκάστοτε οικιακό τιμολόγιο του κάθε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και το όριο κατανάλωσης των 2.000 kWh, διευρύνονται σύμφωνα με τον τύπο:

Δ.Ο.Τ.Κ.i = Ο.Τ.Κ.i * (1+ 0,7*A.H.E.M./120) όπου:

Δ.Ο.Τ.Κ.i: Διευρυμένα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων

Ο.Τ.Κ.i: Υφιστάμενα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων

A.H.E.M.: Αριθμός ημερών εφαρμογής μέτρων

Οι Προμηθευτές οφείλουν να ενημερώνουν τους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές που εκπροσωπούν μέσω των λογαριασμών που εκδίδουν για την εφαρμογή των ανωτέρω προβλέψεων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share