Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σπεύστε στο Taxisnet - Ουρές στα ΑΤΜ με το επίδομα 600€ απευθείας στους λογαριασμούς

Η 28η Οκτωβρίου φέρνει νωρίτερα την πληρωμή

20 Οκτωβρίου 2022 09:35
Σπεύστε στο Taxisnet - Ουρές στα ΑΤΜ με το επίδομα 600€ απευθείας στους λογαριασμούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αιτήσεις με κωδικούς Taxis πρέπει να κάνουν εσπευσμένα χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος των 600 ευρώ τον χρόνο που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, καθώς εκπνέει η προθεσμία υποβολής αυτών στις 30 Οκτωβρίου.

Το επίδομα καταβάλλεται στις οικογένειες που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για τουλάχιστον δύο έτη και το χρηματικό ποσό αυτού, διαμορφώνεται ανάλογα με τα ισχύοντα εισοδηματικά κριτήρια.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των δικαιούχων του επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, που αγγίζει τα 600 ευρώ (ανά έτος), για τις οικογένειες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, θα πρέπει να κάνετε σύντομα αίτηση καθώς η προθεσμία εκπνέει σε μερικές ημέρες.

Ειδικότερα, μέχρι τις 30-10-2022 θα είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα (https://oreina.epidomata.gov.gr/) που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Δείτε επίσης: Τραγικό: Η κυβέρνηση δίνει 50€ επιδότηση σε όποιον σκοτώσει αυτό το ζώο!

Αίτηση για το επίδομα

οπεκα-επιδομα-ατμ-20-10
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2022. Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2021 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το έτος 2022 προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS.

Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας με email (μέιλ) ή με sms θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση, όπως ενημερώνει ο ΟΠΕΚΑ.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.

Η 28η Οκτωβρίου φέρνει νωρίτερα την πληρωμή

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα θα πιστωθούν τελικά τα ποσά των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα επιδόματα θα πιστωθούν πριν την αργία της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Ειδικότερα θα καταβληθούν:

-Επίδομα Στέγασης: Δικαιούχοι 273.264

-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Δικαιούχοι 224.486

-Αναπηρικά επιδόματα: Δικαιούχοι 173.532 –

-Στεγαστική Συνδρομή: Δικαιούχοι 793

-Επίδομα Ομογενών: Δικαιούχοι 6.045

-Σύνταξη ανασφ. Υπερηλίκων ν. 1296/1982: Δικαιούχοι 17.291

-Επίδομα Κοινωνικής Αλληλ. Υπερηλίκων: Δικαιούχοι 17.752

-Έξοδα κηδείας ανασφάλιστων: Δικαιούχοι 132

-Επίδομα Γέννησης: Δικαιούχοι 11.412.

Παράλληλα ο ΟΠΕΚΑ έχει ανοίξει και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού – προκειμένου οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2022 να υποβάλουν και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της 5ης δόσης.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share