Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Παρελθόν η επιδότηση στο Diesel κίνησης - Πού θα «σκαρφαλώσει» η τιμή του (Video)

Ξεπέρασε τη βενζίνη το πετρέλαιο κίνησης! Τέλος η επιδότηση των 15 λεπτών

3 Οκτωβρίου 2022 07:56
Παρελθόν η επιδότηση στο Diesel κίνησης - Πού θα «σκαρφαλώσει» η τιμή του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις από το Σάββατο (01/10) είναι όσοι οδηγοί χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης, καθώς η επιδότηση των 0,15€/l αποτελεί πλέον παρελθόν.

Εκεί που η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου κίνησης την Πέμπτη 29/9 ήταν στα 1,823€/l, πλέον αναμένεται να φτάσει τα 1,973€/l. Παράλληλα, ποδαρικό με αυξήσεις σε πολλά προϊόντα πρώτης ανάγκης που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ έχει κάνει ο Οκτώβριος

Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» η τιμή του

  • Νομός Κυκλάδων: Από 2,058€/l -> 2,208€/l
  • Νομός Δωδεκανήσου: Από 1,94€/l -> 2,09€/l
  • Νομός Φωκίδος: Από 1,904€/l -> 2,054€/l
  • Νομός Κεφαλληνίας: Από 1,903€/l -> 2,053€/l

Καταγγελία σοκ για Fuel Pass: Ξοδεύουν το επίδομα βενζίνης σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ (video)

Καταγγελία από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργο Ασμάτογλου πως η ψηφιακή κάρτα του Fuel Pass 2, που έχει μπόνους 15 ευρώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές σε άλλες επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ.

Δείτε επίσης: Fuel Pass 2: Πόσα χρήματα έχουν πιστωθεί έως τώρα στους λογαριασμούς – Πότε θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές και η μεγάλη έκπληξη (video)

O Ασμάτογλου για την άυλη ψηφιακή κάρτα

Σε μια καταγγελία που έχει να κάνει με τον τρόπο εξαργύρωσης της ψηφιακής κάρτας του Fuel Pass 2 που δίνει έξτρα μπόνους, 15 ευρώ σε όσους την επιλέξουν και προχώρησε ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

Υπενθυμίζεται πως τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε ειδική κάρτα στο κινητό, δεν κατατίθενται, δηλαδή, στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου και εξαργυρώνονται σε POS του πρατηρίου.

Ο κ. Ασμάτογλου, μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως πιστεύει ότι η ψηφιακή κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα, ακόμη και σε σούπερ μάρκετ, καθώς το POS της κάθε επιχείρησης είναι δηλωμένο στην τράπεζα και όχι στο υπουργείο Οικονομικών.

Δηλαδή, με βάση τις καταγγελίες του, το ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να ελέγξει αν το POS στο οποίο περνά η κάρτα είναι δηλωμένο σε πρατήριο καυσίμων ή ανήκει σε άλλη επιχείρηση.

Επίσης ο κ. Ασμάτογλου τόνισε πως από ένα πρατήριο μπορεί άνετα ο δικαιούχους του Fuel Pass 2 να αγοράσει για παράδειγμα λάδια αυτοκινήτου ή από το κατάστημα ψιλικών, αν διαθέτει.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share