Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θα γίνετε... εισοδηματίες: Το νόμισμα των 50 δραχμών που μπορείτε να δώσετε για μια ολόκληρη περιουσία!

Θα τρελαθείτε με το πόσο θα το πουλήσετε

27 Σεπτεμβρίου 2022 12:43
Θα γίνετε... εισοδηματίες: Το νόμισμα των 50 δραχμών που μπορείτε να δώσετε για μια ολόκληρη περιουσία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι δραχμές πάντοτε αναπολούνται από τους Έλληνες και αρκετοί διατηρούν στην κατοχή τους νομίσματα και χαρτονομίσματα, που όμως μπορούν να τους κάνουν πλούσιους ανά πάσα στιγμή, αν και σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξετε θύματα απάτης.

Πέρυσι τον Νοέμβριο, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μια δημοπρασία στην Ελβετία, όπου μεταξύ άλλων δημοπρατήθηκαν και σπάνια ελληνικά νομίσματα. Το επίμαχο νόμισμα που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό των 50 δραχμών του 1876.

Πρόκειται για ελληνικό νόμισμα που κόπηκε το 1876 στο νομισματοκοπείο των Παρισίων σε 182 αντίτυπα. Ήταν τότε μία πρόθεση του Ελληνικού κράτους να προβάλει εκσυγχρονισμό και να δείξει πως η Ελλάδα ακολουθούσε τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοπής μεγάλων χρυσών νομισμάτων.

Δραχμές νομίσματα

Τα... αστρονομικά ποσά των ιστορικών νομισμάτων

Το νόμισμα αυτό είναι στην καλύτερη κατάσταση που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα με πιστοποίηση MS65+* και ανήλθε στο ποσό των 162.000 ευρώ σε ξένο αγοραστή.

Ακόμη ένα νόμισμα που δημοπρατήθηκε ήταν οι 5 δραχμές 1833 στο ποσό των 8500 ευρώ το οποίο είναι το πρώτο ασημένιο νόμισμα που κόπηκε στο νομισματοκοπείο Αθηνών, το 1843 (με ημερομηνία 1833), με σήμα την κουκουβάγια, ενώ προηγουμένως κόβονταν στο νομισματοκοπείο του Μονάχου και του Παρισιού.

Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν βρισκόταν σε τόσο καλή κατάσταση ωστόσο έχει μεγάλη συλλεκτική αξία λόγω της σπανιότητας του. Σε γενικά πλαίσια όλα τα νομίσματα του Όθωνα σε καλή κατάσταση έχουν υψηλή συλλεκτική αξία και κυρίως τα χάλκινα. Οι 100 δραχμές του 1935, ήταν ένα νόμισμα που επίσης έλαβε μέρος στη δημοπρασία, αγγίζοντας το ποσό των 32.000 ευρώ.

Είναι ένα αναμνηστικό νόμισμα για την Παλινόρθωση της Μοναρχίας (1935) που εκδόθηκε σε πολύ λίγα αντίτυπα από ιδιωτικό νομισματοκοπείο του Λονδίνου το 1940.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό κράτος ενώ παρήγγειλε τα συγκεκριμένα νομίσματα δραχμών, δεν είχε τα χρήματα να τα πληρώσει με αποτέλεσμα η εταιρεία έκδοσης να τα διαθέσει σε ιδιώτες συλλέκτες για να καλύψει τα έξοδα της.

Τέλος ακόμα ένα νόμισμα που δημοπρατήθηκε είναι το πεντόλιρο του 1893 / Victoria 5 pounds. Πρόκειται για μία ειδική κοπή ενός τύπου νομίσματος που κυκλοφόρησε παγκοσμίως.

Το Ηνωμένο Βασίλειο με αποικίες σε όλο τον κόσμο έκανε τα νομίσματα του όπως την λίρα και το πεντόλιρο, μια μονάδα που αναγνωριζόταν σε όλον τον κόσμο από Ευρώπη μέχρι και τα βάθη της Ασίας. Το ποσό της πώλησης αυτής ανήλθε στα 29.000 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share