Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Ενεργειακή κρίση: Ευρωπαϊκό πλαφόν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο στην Ελλάδα - Τα σχέδια της Αθήνας (Video)

Καμπάνια για «έξυπνους» τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας

3 Σεπτεμβρίου 2022 14:51
Ενεργειακή κρίση: Ευρωπαϊκό πλαφόν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο στην Ελλάδα - Τα σχέδια της Αθήνας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση από τις εξελίξεις στην ΕΕ για την ενεργειακή κρίση και την διαφαινόμενη επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που φτάνει στην Ευρώπη μέσω αγωγών. Παράλληλα, νέα μέτρα ενίσχυσης θα φέρει από το φθινόπωρο η κυβέρνηση στην κοινωνία, με την επιταγή ακρίβειας να είναι ξανά σε πρώτο πλάνο.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στο Open, εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν σε επιβολή πλαφόν, τότε θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα και η κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει και άλλες πρωτοβουλίες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το σχέδιο της Αθήνας

Έως ότου καθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για την ενεργειακή ακρίβεια, η κυβέρνηση προχωρά το δικό της σχεδιασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, η συνέχιση της επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερη πρόνοια φαίνεται πως θα υπάρξει για τα περίπου 700.000 νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους. Είναι πιθανό να υπάρξουν κίνητρα για την υποκατάσταση του φυσικού αερίου αλλά και επιδοτήσεις.

Καμπάνια για «έξυπνους» τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το υπουργείο Ενέργειας, σχεδιάζει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για «έξυπνους» τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν ακόμη και εντός της προσεχούς εβδομάδας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share