Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη Κωστή Χατζηδάκη: «Παραγραφή οφειλών στον ΕΦΚΑ στη 10ετία» & «παράθυρο» για νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από τον Μάιο (Video)

Ποιους θα αφορά

12 Αυγούστου 2022 13:50
Αποκάλυψη Κωστή Χατζηδάκη: «Παραγραφή οφειλών στον ΕΦΚΑ στη 10ετία» & «παράθυρο» για νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από τον Μάιο (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι παραγραφές των οφειλών στην Εφορία θα γίνονται στην 10ετία, από την 20ετία που ισχύει όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας πως «μιλάμε για παραγραφή οφειλών οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί μέσα σε μια 10ετία από τον ΕΦΚΑ. Όσες έχουν αναζητηθεί δεν παραγράφονται».

«Παραγραφή οφειλών στον ΕΦΚΑ στη 10ετία»

«Αν παραγράφονταν και οφειλές που έχουν αναζητηθεί υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος να μην πληρώνει κανένας και θα κατέρρεε το ασφαλιστικό σύστημα», επισήμανε ο Υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνεται η εναρμόνιση των οφειλών της ΑΑΔΕ με τις οφειλές του ΕΦΚΑ.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και την fastb track διαδικασία στην έκδοσή τους ο υπουργός υπογράμμισε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία και εκτίμησε ότι θα έχουμε τελειώσει και με τις εκκρεμότητες του 2019, σημειώνοντας, δε, ότι για το 2020 έχει μείνει μόνο ένα 2,5% εκκρεμοτήτων και για το 2022 το 75% έχει ήδη πάρει σύνταξη. Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει στο δημόσιο όπου υπάρχει καθυστέρηση.

«Παράθυρο» για αύξηση κατώτατου μισθού

Ο υπουργός ερωτώμενος για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 είπε ότι είναι πιθανό να συμβεί την Πρωτομαγιά. Όπως εξήγησε τον Ιανουάριο θα γίνει ο προσδιορισμός, μετά θα μεσολαβήσει μια περίοδος διαβούλευσης και στο τέλος θα προταθεί από την κυβέρνηση το ύψος της αύξησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share