Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραπεζικές καταθέσεις: «Σκάει» έκτακτος έλεγχος εάν έχετε αυτό το ποσό!

Οι επόμενες κινήσεις της ΑΑΔΕ

16 Ιουνίου 2022 15:10
Τραπεζικές καταθέσεις: «Σκάει» έκτακτος έλεγχος εάν έχετε αυτό το ποσό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από «κόσκινο» φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία και εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ. Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού με τη λειτουργία των νέων Ελεγκτικών Κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με στόχο τα έξι νέα Ελεγκτικά Κέντρα να αρχίσουν να λειτουργούν από τις 27 Ιουνίου 2022 με 820 υπαλλήλους, στην ΑΑΔΕ έχουν ανεβάσει ταχύτητες για την επιλογή των προϊσταμένων των νέων υπηρεσιών, τη διαμόρφωση των κτιρίων που θα στεγάσουν τα Ελεγκτικά Κέντρα και την τοποθέτηση των υπαλλήλων στο νέο τους πόστο.

Δείτε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις 2022: Με αργούς ρυθμούς η υποβολή τους – Πώς θα δηλωθούν τα αναδρομικά

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ελεγκτές που θα στελεχώσουν τα τέσσερα Ελεγκτικά Κέντρα της Αττικής και τα δύο της Θεσσαλονίκης θα έχουν περισσότερες φοροελεγκτικές αρμοδιότητες.

καταθεσεισ-τραπεζεσ

Στο στόχαστρό τους θα βρεθούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, φορολογούμενοι που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχουν πραγματοποιήσει μεγάλου ύψους δαπάνες απόκτησης περιουσίας αλλά και όσοι έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό. Στις νέες ελεγκτικές υπηρεσίες θα περάσουν ουσιαστικά οι έλεγχοι που διενεργούν σήμερα οι Δ.Ο.Υ. της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, επιχειρησιακός στόχος των 6 νέων Ελεγκτικών Κέντρων είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και εν γένει κάθε μορφής απάτης σε βάρος των φορολογικών εσόδων.

Οι βασικές αρμοδιότητες των Ελεγκτικών Κέντρων

Όπως ορίζεται στην απόφαση της ΑΑΔΕ, κάθε Ελεγκτικό Κέντρο, με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) και του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.), έχει αρμοδιότητα για φορολογουμένους που υπάγονται σε Δ.Ο.Υ.

της χωρικής του αρμοδιότητας και για φορολογουμένους, οι οποίοι υπάγονται ως προς την καθ’ ύλην αρμοδιότητα, σε Δ.Ο.Υ. της χωρικής του αρμοδιότητας, καθώς και για τους φορολογουμένους, οι οποίοι υπάγονται στις Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατανέμονται στα ΕΛ.ΚΕ. με βάση τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ως εξής:

καταθεσεισ-τραπεζεσ

α) Στο 1ο ΕΛ.ΚΕ. Αττικής φορολογούμενοι αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών και Πειραιώς με ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3.

β) Στο 2ο ΕΛ.ΚΕ. Αττικής, φορολογούμενοι αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών και Πειραιώς με ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6.

γ) Στο 3ο ΕΛ.ΚΕ. Αττικής, φορολογούμενοι αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών και Πειραιώς με ΑΦΜ που λήγει σε 7, 8 και 9.

δ) Στο 4ο ΕΛ.ΚΕ. Αττικής, φορολογούμενοι αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών και Πειραιώς με ΑΦΜ που λήγει σε 0.

ε) Στο 1ο ΕΛ.ΚΕ. Θεσσαλονίκης, φορολογούμενοι αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης με ΑΦΜ που λήγει σε 0, 1, 2, 3 και 4.

στ) Στο 2ο ΕΛ.ΚΕ. Θεσσαλονίκης, φορολογούμενοι αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης με ΑΦΜ που λήγει σε 5, 6, 7, 8 και 9.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share