Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απόφαση βόμβα της ΔΕΗ: Τέλος οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος

Ερχεται η αντικατάσταση των μετρητών ρεύματος

14 Ιουνίου 2022 13:40
Απόφαση βόμβα της ΔΕΗ: Τέλος οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλαγές έρχονται στη μέτρηση ρεύματος στην Ελλάδα. Η διοίκηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ξεκινούν ένα φιλόδοξο project που θα αντικαταστήσει τους μετρητές ρεύματος.

Ο διαγωνισμός που έληξε αργά το βράδυ της Παρασκευής, προσέλκυσε τo ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρειών παροχής ολοκληρωμένων λύσεων για την ενεργειακή αγορά παγκοσμίως. Ανάμεσα στις αλλαγές που έρχονται με τους έξυπνους μετρητές είναι και η κατάργηση των έναντι λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δείτε με την ευκαιρία: Power Pass: Από τις 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος – Ποιοι θα πάρουν 600 ευρώ

Απόφαση βόμβα της ΔΕΗ: Τέλος οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος

Τι θα αλλάξει με τους έξυπνους μετρητές

  • Μειώνονται οι χρόνοι διακοπών ηλεκτροδότησης, λόγω καλύτερης εποπτείας του δικτύου από τον Διαχειριστή. Mε δεδομένο ότι το 90% του Δικτύου στην Ελλάδα είναι εναέριο και άρα ευάλωτο στην έξαρση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, το πλεονέκτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δίνει τη δυνατότητα στον Διαχειριστή να εντοπίσει τις βλάβες εξ αποστάσεως και να επέμβει άμεσα προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές στο Δίκτυο επιτυγχάνοντας πολύ ταχύτερους χρόνους επανηλεκτροδότησης.
  • Μειώνεται το λειτουργικό κόστος για την καταμέτρηση, την αποκοπή και την επανασύνδεση, αφού η ανάγνωση των μετρήσεων, η αποκοπή και επανασύνδεση γίνονται εξ αποστάσεως
  • Εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η δυνατότητα μείωσης των ρευματοκλοπών, οι οποίες παρουσιάζουν έξαρση τα τελευταία χρόνια. Τόσο η μείωση του λειτουργικού κόστους, όσο και η μείωση της επιβάρυνσης της αξίας ρεύματος λόγω μείωσης των ρευματοκλοπών θα έχουν άμεση επίδραση στα τιμολόγια.
  • Καταργούνται οι «έναντι» λογαριασμοί.
  • Διευκολύνεται σημαντικά το άνοιγμα της αγοράς και η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή και επιπλέον παρέχονται στους προμηθευτές πολλές δυνατότητες για πολλαπλές ενεργειακές εφαρμογές και ελκυστικότερες προσφορές.

Μέσω προγραμμάτων όπως Multiband tariffs, Dynamic tariffs και smart charging που υποστηρίζουν οι νέοι έξυπνοι μετρητές, δίνονται νέες δυνατότητες για μέγιστη εξοικονόμηση από την πλευρά καταναλωτή, για καλύτερη διαχείριση του φορτίου αιχμής προς όφελος του δικτύου και διευκολύνεται η ομαλή διείσδυση της ηλεκτροκίνησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share