Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Πήρε «φωτιά» η τιμή της βενζίνης: 2,60 ευρώ το λίτρο σε νησιά των Κυκλάδων! Στα 2,21 ευρώ η μέση τιμή πανελλαδικά (Video)

«Καίνε» τα νησιά!

17 Μαΐου 2022 09:52
Πήρε «φωτιά» η τιμή της βενζίνης: 2,60 ευρώ το λίτρο σε νησιά των Κυκλάδων! Στα 2,21 ευρώ η μέση τιμή πανελλαδικά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε καθημερινή βάση, αλλάζουν οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων και οι οδηγοί δεν προλαβαίνουν καν να υπολογίσουν το κόστος των μετακινήσεων. Ενώ, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) παρουσίασε έναν κατάλογο με δέκα μέτρα τα οποία θα επέτρεπαν τον επείγοντα περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ενός νέου πετρελαϊκού «σοκ».

Ήδη, η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά έχει ξεπεράσει τα 2, 20 ευρώ. Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Σαραντάκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τέτοια εποχή πέρσι οι οδηγοί αγόραζαν τη βενζίνη με 1, 61 ευρώ. Μέσα σε αυτό το 12μηνο και ειδικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η αμόλυβδη «καλπάζει», καταγράφοντας αύξηση 37%! Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από χθες μέχρι σήμερα, η τιμή «τσίμπησε» κι άλλο, φτάνοντας στα 2 ευρώ και 21 λεπτά.

«Καίνε» τα νησιά: Στα 2,60 ευρώ η αμολυβδη

Αυτήν τη στιγμή, σε 37 Νομούς της χώρας, η μέση τιμή ξεπερνά τα 2,20 ευρώ, αλλά ειδικά στα νησιά η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Στη Νίσυρο η αμόλυβδη φτάνει τα 2,61 ευρώ το λίτρο, στη Μήλο 2,60 ευρώ, στην Ανάφη 2,59 ευρώ και στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη 2,585 ευρώ το λίτρο. Και αυτό ενώ είμαστε μόλις στον Μάιο, πριν ξεκινήσει ακόμα η τουριστική περίοδος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share