Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Αυτά θα είναι τα ποσά της επιδότησης (video)

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

9 Μαΐου 2022 11:16
Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Αυτά θα είναι τα ποσά της επιδότησης (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η επιδότηση για την απόσυρση παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά.

Δείτε επίσης: Νέος μποναμάς! Έρχεται έκτακτο επίδομα 200 ευρώ και για το καλοκαίρι

Το πρόγραμμα θα αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και πιο συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέα. Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50% ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου.

«Δεν υπάρχει πλαφόν ή όριο, απλά η επιδότηση έχει να κάνει με το εισόδημα, άρα όσο πιο μεγάλο μειώνεται η επιδότηση και όσο πιο αδύναμος, αυξάνεται η επιδότηση», τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τα ποσά των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών θα είναι:
  • Air condition: Έως 700 ευρώ.
  • Ψυγείο: Έως 425 ευρώ.

  • Καταψύκτης: Έως 200 ευρώ.

Εάν η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 350.000 ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον πόρους ώστε και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να αλλάξουν τις συσκευές τους.

Σκάνε τα ευχάριστα για τους πολύτεκνους - Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα... σκαριά ειδικό τιμολόγιο για χιλιάδες δικαιούχους

Σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τους πολύτεκνους μελετά η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθούν οικογένειες και ιδιαίτερα όσες δεν περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο όπως αποκάλυψε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα νέα μέτρα για την επιδότηση των αυξήσεων των λογαριασμών ρεύματος, ανέφερε ότι στο πλάνο της κυβέρνησης είναι η στήριξη και των πολύτεκνων οικογενειών.

«Με τη νέα υπουργική απόφαση θα καλύπτουμε νοικοκυριά που βρίσκονται σε απόλυτη δυσχέρεια. Επανασυνδέεται το ρεύμα, καλύπτεται το τέλος επανασύνδεσης και ένα ποσό μέχρι 6.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολύ λιγότερες διακοπές ρεύματος από το 2017 και το 2018 που δεν υπήρχε ενεργειακή κρίση».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share