Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Διακοπές ρεύματος: Αφήνουν 26.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι - «Βροχή» οι εντολές στους τεχνικούς από 1η Απριλίου

Την ίδια ώρα που η αγανάκτηση των πολιτών φουντώνει ολοένα και περισσότερο

28 Απριλίου 2022 14:05
Διακοπές ρεύματος: Αφήνουν 26.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι - «Βροχή» οι εντολές στους τεχνικούς από 1η Απριλίου
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINΙSSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος γίνονται από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, έπειτα από εντολή που δίνουν οι πάροχοι, εξήγησε το πρωί της Πέμπτης (28/4) ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης. Μάλιστα, έχουν λάβει πάνω από 26.000 εντολές.

Δείτε επίσης: Και όμως! Αυτές είναι οι συσκευές που φουσκώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος

Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος ξεπερνούν σε ύψος ένα μισθό ή μια σύνταξη και μετά όσους διακανονισμούς και να κάνει ο καταναλωτής είναι αδύνατον να τους πληρώσει.

«Οι τεχνικοί δεν ευθύνονται για τις διακοπές ρεύματος, δεν γνωρίζουμε ούτε το χρέος, ούτε το προφίλ του λογαριασμού που καλούμαστε να κόψουμε», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 εντολές διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, από όλους τους παρόχους γιατί και η ΔEΗ είναι πλέον ιδιώτης, και έχουμε ήδη εκτελέσει περίπου το 25%». Η πλειονότητα είναι νοικοκυριά, πρόσθεσε.

Για να γίνει η επανασύνδεση πρέπει να υπογραφεί νέο συμβόλαιο με πολύ μεγαλύτερη εγγύηση, διευκρίνισε στη συνέχεια. Τα «κλειστά συμβόλαια» για δύο χρόνια σήμερα ξεκινάνε από 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα και φθάνουν τα 0,26 ευρώ ανά κιλοβατώρα, είπε ο ίδιος.

Μετά ξεκαθάρισε ότι η επιδότηση είναι μόνο για 1.200 κιλοβατώρες ή για 300 κιλοβατώρες τον μήνα. Από και πάνω η τιμή είναι πολύ υψηλότερη.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έπρεπε μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ενημερώσει τους καταναλωτές για το τι θα συμβεί με την Ρήτρα Αναπροσαρμογής. Βλέπουμε την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να κάθεται και απλώς να παρακολουθεί την κατάσταση χωρίς να δίνει απαντήσεις», συμπλήρωσε.

«Με τη θέσπιση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αντί να γίνει φθηνότερη όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Χατζηδάκης, ακρίβυνε κατά 60% και 70%. Το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει χρηματιστηριακό είδος», είπε στο τέλος ο κ. Μανιάτης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share