Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Πελοπόννησος: 250 εκατ. ευρώ για τους δρόμους – Ποιες εταιρείες αναλαμβάνουν το έργο;

Στην επόμενη φάση προχωρά το έργο Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

5 Φεβρουαρίου 2022 09:16
Πελοπόννησος: 250 εκατ. ευρώ για τους δρόμους – Ποιες εταιρείες αναλαμβάνουν το έργο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έπειτα από την αξιολόγηση των φακέλων των δεσμευτικών προσφορών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τον προσωρινό ανάδοχο για το οδικό έργο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ που αναβαθμίζει σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Πελοπόννησο.

Προσωρινός Ανάδοχος του έργου είναι η Ένωση Προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πλέον, αναμένεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι, το έργο περιλαμβάνει:

  • Τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών,
  • Την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ,
  • Την προσαρμογή και βελτίωση 7 χλμ κάθετου οδικού δικτύου,
  • Την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλμ,
  • Την κατασκευή 12 γεφυρών

Πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα όπως ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κα.Κατασκευή 15 χλμ. τοπικών οδών πρόσβασης.

εργα

Με το οδικό αυτό έργο αναμένεται να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και η οδική ασφάλεια.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι: «Ακόμα ένας διαγωνισμός ΣΔΙΤ εξελίχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς αποδεικνύοντας ότι η σκληρή δουλειά αποφέρει καρπούς. Στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες δρόμους με υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας. Το οδικό έργο ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’ θα εξασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις για κατοίκους και επισκέπτες. Παράλληλα, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευασθεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Λίγες ημέρες μετά το Flyover στη Θεσσαλονίκη, ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο μέσω ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο αυτή τη φορά, το έργο ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’, προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά στην επόμενη φάση. Πλέον και σ’ αυτό το έργο έχουμε ανάδοχο. Μέσα στο 2022 θα στηθούν εργοτάξια και θα αρχίσει η κατασκευή του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που, πέραν των άλλων, θα ενισχύσει την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες ταχύτητα και άνεση στις μετακινήσεις».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share