Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυξήσεις τιμών: Νέα μέτρα για λογαριασμούς ρεύματος – Πότε έρχονται οι αποφάσεις

Λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

31 Δεκεμβρίου 2021 16:18
Αυξήσεις τιμών: Νέα μέτρα για λογαριασμούς ρεύματος – Πότε έρχονται οι αποφάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/12), παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης στη διεθνή αγορά ενέργειας και τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τον Ιανουάριο του 2022.

Ανατροπή με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Σας αφορά

λογαριασμοι-ρευμα

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την πορεία των τιμών στο ρεύμα, στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και στο ύψος του πληθωρισμού και οι διαθέσιμες εναλλακτικές για την πιο στοχευμένη και αποτελεσματική προσαρμογή του πακέτου κρατικών ενισχύσεων προς όλους όσοι πλήττονται. Οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Έρευνα-σοκ: Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους!

λογαριασμοι-ρευμα

Το 51% των Ελλήνων έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν έναν ή περισσότερους λογαριασμούς, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 21% τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε ο Όμιλος Intrum και δημοσιεύονται στην 9η έκδοση του European Consumer Payment Report 2021 με στόχο την ενημέρωση για τις απόψεις των ευρωπαίων καταναλωτών σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τα οικονομικά των νοικοκυριών.

Παρότι η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση το 2020 ως συνέπεια της πανδημίας, η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάκαμψη κατά 3,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες.

Παρά την πίεση σημαντικές είναι οι νέες τάσεις που αναδεικνύονται και ενισχύονται λόγω της πανδημικής κρίσης και συγκεκριμένα, η ανάγκη για βελτίωση της προσωπικής οικονομικής διαχείρισης, η ενίσχυση του οικονομικού αλφαβητισμού και αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες όπως είναι το ενδιαφέρον για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share