Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Ανατροπή με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Σας αφορά

Τι ισχύει για την εξόφληση φυσικού αερίου

9 Δεκεμβρίου 2021 13:13
Ανατροπή με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Σας αφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «πάγωμα» των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για διάστημα πέντε μηνών και την εξόφληση των λογαριασμών φυσικού αερίου σε 4 δόσεις προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σας θυμίζουμε και την έρευνα-σοκ, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

λογαριασμοι-δεη

Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, αρμοδιότητας υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Αναστέλλεται η καταβολή χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (Υ.Κ.Ω.) των μνημονευόμενων κατηγοριών καταναλωτών (βιομηχανικής χρήσης μέσης και χαμηλής τάσης, αγροτικής χρήσης μέσης τάσης κ.λπ.), κατά την περίοδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από 1.11.2021 έως και 31.3.2022.

Συνακόλουθα, προσδιορίζονται οι ενέργειες των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

λογαριασμοι-δεη

Η ανωτέρω περίοδος μπορεί να παραταθεί ή να συντμηθεί, με υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται θέματα εφαρμογής της προτεινόμενης ρύθμισης (συνολικό ποσό των οφειλών των χρεώσεων Υ.Κ.Ω προς εξόφληση, χρόνος και τρόπος εξόφλησης μετά τη λήξη της προαναφερόμενης περιόδου, συνυπολογισμός καταβληθέντων χρεώσεων από τους Εκπροσώπους Φορτίου και τους καταναλωτές των μνημονευόμενων κατηγοριών κ.λπ.).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share