Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Φωτιά» η βενζίνη: Στο 1,74 ευρώ το λίτρο! Οι τιμές σε όλη την Ελλάδα - Ποιος νομός είναι πρωταθλητής (Video)

Στα ύψη και το πετρέλαιο κίνησης

2 Νοεμβρίου 2021 09:03
«Φωτιά» η βενζίνη: Στο 1,74 ευρώ το λίτρο! Οι τιμές σε όλη την Ελλάδα - Ποιος νομός είναι πρωταθλητής (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονος είναι ο προβληματισμός για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων είναι στην Αττική στα 1,74 ευρώ το λίτρο (σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στις 31 Οκτωβρίου) ενώ πέρσι την ίδια εποχή κόστιζε 1,41 ευρώ το λίτρο.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το Mega, πως για ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων πέρσι χρειάζονταν για γέμισμα 85,02 ευρώ και φέτος με τις νέες τιμές 106,26 ευρώ.

Πρωταθλητής στις αυξήσεις ο νομός Κυκλάδων με την αμόλυβδη στα 2 ευρώ και ακολουθεί ο νομός Δωδεκανήσων με 1,92 ευρώ το λίτρο. Από το κύμα ακρίβειας δεν γλιτώνουν ούτε όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης αφού στην Αττική ήδη έχει φτάσει τα 1,49 ευρώ το λίτρο.

 Οι τιμές της βενζίνης σε όλη την Ελλάδα

«Ας μην ξεχνάμε ότι το βαρέλι χτύπησε 86 δολάρια από 48 που ήταν πέρυσι και μετά την ομιλία του Πούτιν πήγε στα 84 δολάρια. Ο φόβος είναι να μην πάει στα 100 δολάρια το βαρέλι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών. Το θέμα είναι ο κόσμος να παίρνει καύσιμα σωστά σε ποιότητα και σε ποσότητα», είπε στο Mega η κ. Μαρία Ζάγκα, Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ν. Αττικής.

Σύμφωνα με την κ. Ζάγκα, οι τιμές ήταν πάλι τσιμπημένες πριν από 7 ή 8 χρόνια περίπου, ποτέ όμως τόσο ακριβές. Όπως είπε και η ίδια αρχικά ήλπιζαν ότι η κρίση της ακρίβειας θα διαρκούσε μέχρι το τέλος του έτους, όμως σύμφωνες με νέες πληροφορίες ενδέχεται να κρατήσει μέχρι την άνοιξη.

Παράλληλα, για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει», στην τηλεόραση του OPEN.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share