Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναβρασμός στη ΔΕΗ: Πήρε τη μεγάλη απόφαση η εταιρεία

Συνεχίζονται οι εξελίξεις σε όλα τα «μέτωπα»

7 Οκτωβρίου 2021 08:37
Αναβρασμός στη ΔΕΗ: Πήρε τη μεγάλη απόφαση η εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΔΕΗ βρίσκεται εν μέσω μιας... περίεργης εποχής, αφού η εταιρεία πήρε μια μεγάλη απόφαση εν όψει της προσεχούς αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με ένα σημαντικό πρόσωπο να τοποθετείται σε θέση-«κλειδί».

Στον νευραλγικό τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης αναλαμβάνει η Ιωάννα Καραθανάση, προερχόμενη από τη θέση της υπεύθυνης ενημέρωσης επενδυτών/μετόχων στα Πλαστικά Θράκης.

Όπως αναφέρει το euro2day.gr, έχει μεγάλη σημασία αυτή η μεταγραφή, καθώς η κα Καραθανάση ήταν εκ των βασικών συντελεστών της θεαματικής διαδρομής της θρακιώτικης εισηγμένης από τον χειμώνα-άνοιξη του 2020 μέχρι και πρόσφατα, τη στιγμή που έρχονται μειώσεις στο ρεύμα.

ΔΕΗ νέα απόφαση

Ο λόγος που της τοποθέτησης της Καραθανάσης

Η ιστοσελίδα αναφέρει τα εξής: «Θεωρώ, όμως, σημαντική την κίνηση και για την Επιχείρηση, σε μία συγκυρία που η διοίκηση δίνει προτεραιότητα στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης.

H προτεραιότητα σε Environmental, Social and Corporate Governance κριτήρια/προϋποθέσεις είναι ο μετασχηματιστής όχι μόνο του ομίλου αλλά ευρύτερα του ενεργειακού κλάδου της χώρας.

Ενας κλάδος που με τους κύριους εκπροσώπους του (ΔEΗ, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή) να μην ξεπερνά σε αποτίμηση (συνολικά) τα 5,5 δισ. (με χθεσινές τιμές κλεισίματος), όταν στην Πορτογαλία (τηρουμένων των αναλογιών, πάντα) η Energias de Portugal αποτιμάται Χ 3.

Για αυτό και ένα πρόσωπο σε μία τόσο νευραλγική θέση, σε συγκυρία σημαντική όπως η τρέχουσα για τη ΔEΗ μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία.

Και γνωρίζουν πολύ καλά οι της αγοράς πόση σημασία δίνουν τα hyper funds σε ζητήματα ESG».

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share