Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βόμβα: Αυξήσεις 20% στο πετρέλαιο και 50% στο φυσικό αέριο!

Αναμένεται πολύ δύσκολος χειμώνας

10 Σεπτεμβρίου 2021 12:32
Βόμβα: Αυξήσεις 20% στο πετρέλαιο και 50% στο φυσικό αέριο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυξήσεις θα υπάρχουν στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο, με την κυβέρνηση να εξετάζει να κάνει μεγαλύτερο το κονδύλιο θέρμανσης.

Οι αυξήσεις που θα γίνουν τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσο και στο φυσικό αέριο, θα είναι αρκετά σημαντικές στην Ελλάδα, όπως γίνεται γνωστό.

Το πρώτο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, θα ανέβει ως και 20%. Ενώ κατά πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα, όσον αφορά το φυσικό αέριο.

Το οποίο θα πάει πιο πάνω, ως και κατά 50%. Όπως είναι φυσικό οι οικογενειακός προϋπολογισμός, θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ανεβασμένες τιμές θα υπάρχουν και τα είδη πρώτης ανάγκης, με το ψωμί ήδη να διατίθεται σε ακριβότερο αντίτιμο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση ένα από τα μέτρα που εξετάζει, είναι να αυξήσει το επίδομα θέρμανσης, ώστε τα νοικοκυριά να πάρουν μία μικρή… ανάσα.

Ενδείξεις για κοίτασμα «μαμούθ» φυσικού αερίου νότια της Κρήτης!

Ελπιδοφόρα γεωλογική δομή, που πιθανόν να κρύβει κοίτασμα φυσικού αερίου μεγέθους 10 τρισ. κυβικών ποδιών ή 280 δισ. κυβικών μέτρων, έχουν εντοπίσει επιστήμονες πετρελαϊκών εταιρειών σε θαλάσσια έκταση νότια της Κρήτης. Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου - Τουλάχιστον ένας νεκρός! (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο συγκεκριμένος στόχος έχει καταγραφεί από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε το 2012-2013 η εξειδικευμένη σε αυτές νορβηγική εταιρεία PGS, η οποία είχε προσκληθεί από τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την έναρξη των γύρων παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Οι Νορβηγοί είχαν σκανάρει τότε με το σεισμογραφικό τους σκάφος «Nordic Explorer» τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, συλλέγοντας γεωλογικά δεδομένα από συνολική έκταση 225.000 τ.χλμ.

undefined

Τα σεισμογραφικά αποτελέσματα βγήκαν προς πώληση σε υποψήφιους επενδυτές και πριν από περίπου έξι χρόνια μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έσπευσαν να τα αποκτήσουν προκειμένου να τα επεξεργαστούν, να τα μελετήσουν και να λάβουν τελικές αποφάσεις.

Το 2015 τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία βρισκόταν και συνεχίζει να είναι σε αναβρασμό ερευνών και γεωτρήσεων για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, ανέτρεψε το κοίτασμα «Ζορ» της Αιγύπτου. Το ανακάλυψε η ιταλική Eni και οι ποσότητές του έχουν μετρηθεί σε περίπου 30 τρισ. κυβικά πόδια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της ευρύτερης περιοχής. Μέχρι τότε την πρωτοκαθεδρία είχαν εκείνα του Ισραήλ, το «Λεβιάθαν» (22 τρισ. κυβικά πόδια) και το «Ταμάρ» (10 τρισ. κυβικά πόδια).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share