Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

11 Αυγούστου 2021 15:48
ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΟΑΕΔ: Με βάση έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, οι Δήμοι πρέπει μέχρι τις 17 Αυγούστου να δηλώσουν τις ειδικότητες εργαζομένων που χρειάζονται, σύμφωνα με το dimosio.gr.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα (ΚΕΔΕ) ζητά να υπάρξει και ένα δεύτερο φιλτράρισμα των θέσεων μετά την πρώτη υποβολή και διασταύρωση των προσφερομένων θέσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικότητες που οι Δήμοι ζητούν, οι θέσεις να καλυφθούν με άλλες ειδικότητες προκειμένου να μη μείνουν κενές θέσεις στο πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πως έγινε δεκτή η πρόταση της ΚΕΔΕ προκειμένου να παραταθεί έως τις 30/09 η εργασία όσων προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση του covid, και οι συμβάσεις τους λήγουν ή έληξαν από την 1η Ιουνίου και μετά, γεγονός που χαρακτήρισε ως μία πολύ θετική εξέλιξη.

Πάντως, εκφράστηκαν αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο η παράταση έως τις 30/09 θα είναι τελικά επαρκής, αφού η πανδημία παραμένει. Παράλληλα δείτε ποιοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 120 μόνιμες θέσεις σε ΟΑΕΔ & ΕΠΑΑ - Σε ΦΕΚ οι διορθωμένοι τελικοί πίνακες κλάδων για διορισμούς εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 104 μονίμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Παράλληλα στην ίδια προκήρυξη θα ενταχθούν και 16 μόνιμες θέσεις ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας για την κάλυψη κενών στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών (ΕΠΑΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Οι φορείς θα προσλάβουν -μεταξύ άλλων- μόνιμο προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων:

  • Διοικητικοί
  • ΔΕ Προσωπικού Η/Υ
  • ΔΕ Διοικητικού Λογιστικο

Ειδικότερα στον ΟΑΕΔ θα προσληφθεί προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων: Διοικητικοί, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Εργασιακών Συμβούλων. Στην εταιρεία προστασίας ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά θα καλυφθούν θέσεις από την Τεχνολογική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 120 μόνιμες θέσεις σε ΟΑΕΔ & ΕΠΑΑ

Πτυχία

Όσον αφορά την κάλυψη θέσεων Εργασιακών Συμβούλων οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν έναν από τα ακόλουθα πτυχία ή διπλώματα:Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής, Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Επιχειρησιακής Έρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Μάρκετινγκ και Διοίκηση Λειτουργιών, Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, Ναυτιλιακών Σπουδών, Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών, Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Στατιστικής, Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης , Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής και Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική.

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Σε ΦΕΚ οι διορθωμένοι τελικοί πίνακες κλάδων της 2ΓΕ/2019

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι διορθωμένοι τελικοί πίνακες ΑΣΕΠ των υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ06 και ΠΕ08.

Με την υπ ́ αριθ. 925/29.7.2021 απόφαση του 1ου Τμήματος Διακοπών του Α.Σ.Ε.Π.:

α) Ανακαλείται εν μέρει η υπ’ αριθ. 896/19.7.2021 απόφαση του 1ου Τμήματος Διακοπών του ΑΣΕΠ, με την οποία κυρώθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε., σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις υπ’ αρ. 916/2021, 921/2021 και 924/2021 αποφάσεις του 1ου Τμήματος Διακοπών ΑΣΕΠ και

β) Αναμορφώνονται οι τελικοί πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε., των κλάδων/ειδικοτήτων: ΠΕ01 ΘΕΟΛΟΓΟΙ, ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ, ΠΕ04.01 ΦΥΣΙΚΟΙ, ΠΕ04.02 ΧΗΜΙΚΟΙ, ΠΕ04.04 ΒΙΟΛΟΓΟΙ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ και ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, μετά τον συμπληρωματικό έλεγχο νομιμότητας και την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας, για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 (Α.Σ.Ε.Π. 46), που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Γ ́ 1653/2021.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share