Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Μαζικά λουκετά από γνωστή εταιρεία ρουχισμού: Κλείνει 81 καταστήματα της

Θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο

1 Ιουλίου 2021 11:04
Μαζικά λουκετά από γνωστή εταιρεία ρουχισμού: Κλείνει 81 καταστήματα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν βόμβα έπεσε η ανακοίνωση της αμερικανικής αλυσίδας ρούχων Gap ότι κλείνει τα καταστήματά της στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Η απόφαση έρχεται μετά από μια αναθεώρηση της δραστηριότητας της εταιρείας στην Ευρώπη.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει σταδιακά, από το τέλος Αυγούστου και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου φέτος. Επίσης, μπήκε λουκέτο στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, θα διατηρήσουμε την online επιχείρηση της Gap», σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. «Το e-commerce συνεχίζει να αναπτύσσεται και θέλουμε να συναντήσουμε τους πελάτες μας εκεί που ψωνίζουν», σημειώνεται ακόμη. «Ωστόσο, λόγω της δυναμικής της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μοιραστήκαμε με την ομάδα μας σήμερα ότι προτείνουμε να κλείσουμε όλα τα καταστήματα της Gap στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.

Μαζικά λουκετά από γνωστή εταιρεία ρουχισμού: Κλείνει 81 καταστήματα της

«Προχωράμε τη διαδικασία διαβούλευσης με την ευρωπαϊκή μας ομάδα και θα προσφέρουμε στήριξη και βοήθεια στη διαδικασία μετάβασης στους συναδέλφους μας».

Τα κεντρικά της Gap βρίσκονται στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 από τους Ντόναλντ Φίσερ και Ντόρις Φίσερ. Ο γίγαντας στον χώρο της μόδας έχει 81 καταστήματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Το 2016 έκλεισε κάποια καταστήματα στην Ιαπωνία και τα επόμενα δύο χρόνια προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων σε Ισραήλ και Αυστραλία.

H GAP απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό της

Έχοντας χάσει από καιρό το στέμμα της ως ο «βασιλιάς του χακί» της δεκαετίας του ’90, η Gap Inc. χρειάζεται μια αναδιαμόρφωση και ο Art Peck δεν θα είναι αυτός που θα την υλοποιήσει.

Η Gap απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό της την Πέμπτη, μετά την αποτυχία των προσπαθειών του για ανάκαμψη των πωλήσεων και την απογοητευτική απόδοση του τρίτου τριμήνου που έστειλε τη μετοχή στον πάτο. Η εταιρεία ενδυμάτων που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Gap, Athleta και Banana Republic, έφερε πίσω ένα μέλος της ιδρυτικής οικογένειας για να ηγηθεί της εταιρείας, την ώρα που προσπαθεί να καταλήξει σε ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Η μετοχή υποχώρησε κατά 7,2% στις προ-συνεδριακές συναλλαγές στην Wall Street την Παρασκευή, ενώ μέχρι σήμερα έχει απώλειες περίπου 30% για φέτος.

H GAP απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό της

Η απόλυση του Peck έρχεται μετά από χρόνια κατά τα οποία η εταιρεία παλεύει με δυσκολίες. Αν και ο έμπορος λιανικής πώλησης έκανε πολλά δημόσια λάθη τα τελευταία χρόνια – όπως φτιάχνοντας σακάκια με μανίκια τόσο μικρά ώστε δεν χωρούσαν τα χέρια μιας μέσης γυναίκας – πολλές από τα προβλήματά του είναι τυπικά του σημερινού δύσκολου περιβάλλοντος στο λιανικό εμπόριο: Η εξάρτηση από τις εκπτώσεις 50% και διατήρηση μιας μεγάλης παρουσίας σε φθίνουσες αμερικανικές αγορές.

“Ήταν ίσως η πιο καθυστερημένη αλλαγή διαχείρισης που έχουμε δει εδώ και καιρό”, δήλωσε ο Stacey Widlitz, πρόεδρος της SW Retail Advisors. “Έρχεται ένα σημείο όπου δεν μπορείς να κάθεσαι και να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά”, προσθέτει.

Μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο, ο Peck θα αποχωρήσει από τον ρόλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου και θα εκκενώσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της GAP. Ο Robert Fisher, ο σημερινός μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας και ο γιος των συνιδρυτών της εταιρεάις Don και Doris, θα αναλάβει ως πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε προσωρινή βάση.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει πέρα ​​από το δελτίο τύπου που ανακοίνωσε την αποχώρηση του Peck.

"Λουκέτο" στο Notoshome στο Golden Hall μετά από 13 χρόνια λειτουργίας

«Λουκέτο» μπαίνει στο κατάστημα Notoshome του Golden Hall, ύστερα από 13 χρόνια λειτουργίας.

Την απόφαση μη ανανέωσης του μισθωτηρίου στο εμπορικό κέντρο ανακοίνωσε η διοίκηση της Notos Com, το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη του πολυκαταστήματος Αφοί Λαμπρόπουλοι, στους διαχειριστές του μεγάλου εμπορικού κέντρου. Η επιχείρηση, γνωστοποίησε με αυτόν τον τρόπο, τις προθέσεις της να «λύσει» έως τα τέλη του Ιανουαρίου τη δραστηριότητά της στο χώρο του οικιακού εξοπλισμού.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν απόρροια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, μιας και αυτή δημιούργησε ισχυρό πλήγμα στην οικονομία. Αιτία σε αυτήν την περίπτωση αποτέλεσε η χαμηλή ζήτηση για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Σημειώνεται, πως ακόμα μία ανάλογη απόφαση, είχε ληφθεί και πριν δύο χρόνια για το κατάστημα στην πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα, η διοίκηση φαίνεται πως θα εντάξει τα καταστήματα Notoshome μέσα στα Notos Galleries.

Παράλληλα, η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση, με σκοπό να δοθεί έναυσμα στην επιχειρηματική πορεία της.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share