Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Ποια είναι η νέα διορία - Δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές

Έως 24/6 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

18 Ιουνίου 2021 13:26
Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Ποια είναι η νέα διορία - Δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22. Επίσης, δες τις 25.000 θέσεις εργασίας σε δήμους που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών, ενώ επιταχύνεται η αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος, καθώς θα υλοποιηθεί νέα ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και πληρωμής.

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Ποια είναι η νέα διορία - Δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές

Σημειώνεται ότι συνολικά υποβλήθηκαν 353.540 αιτήσεις δικαιούχων για 648.369 επιταγές, ενώ έως τώρα έχουν υποβληθεί 1.689 αιτήσεις συμμετοχής τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 €. Το πρόγραμμα διαρκεί από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή αιτήσεων παρόχων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ.

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Ποια είναι η νέα διορία

Τουρισμός: Αρκεί πια μόνο το rapid test για τους ταξιδιώτες - Τα δεδομένα για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Νέα δεδομένα υπάρχουν στο θέμα του τουρισμού, ο οποίος φαίνεται πως βάζει... προς τις «μηχανές» του στην χώρα μας, με τους ταξιδιώτες που έρχονται από «πράσινες» χώρες να αρκεί να κάνουν ένα rapid test μέχρι και 48 ώρες πριν από το ταξίδι.

Δηλαδή, θα αρκεί πλέον το αρνητικό rapid τεστ και δεν θα απαιτείται μοριακό τεστ PCR 72 ωρών για τις αφίξεις από τις συγκεκριμένες χώρες προέλευσης, γεγονός που ερμηνεύεται ως έξτρα ώθηση στην τουριστική κίνηση εν μέσω καλοκαιριού, δεδομένου ότι το μοριακό τεστ είναι πολύ πιο ακριβό από το rapid test.

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές

Σύμφωνα με πληροφορίες αργότερα απόψε ή αύριο, Παρασκευή 18 Ιουνίου, το πρωί αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ με τις νέες αλλαγές.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε ομόφωνα για θέματα του υπουργείου Τουρισμού, πως θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ για τους τουρίστες που έρχονται από τις πράσινες χώρες.

Παράλληλα:

  • Από τις πορτοκαλί χώρες θα επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένα και θα έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
  • Από τις κόκκινες περιοχές η Ελλάδα θα δέχεται εμβολιασμένους και με PCR 72 ωρών και καραντίνα 7 ήμερων και στο τέλος της καραντίνας ξανά τεστ πριν κυκλοφορήσουν στη χώρα.

Οι υπόλοιπες αλλαγές που έρχονται για τον τουρισμό είναι:

  • Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών θα εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.
  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

Κοινωνικός Τουρισμός: Τα δεδομένα λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία αιτήσεων

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την αίτηση για κοινωνικό τουρισμό. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020:

- είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

- έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

- έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

- συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

- ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών και οικογενειακών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30.000.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.

Επισημαίνεται ότι η ορθή και πλήρης συμπλήρωση των αιτήσεων, καθώς και η ταυτόχρονη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα βοηθήσει στην ταχύτερη επεξεργασία τους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share