Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλεται η παράταση στα επιδόματα ανεργίας

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους

7 Μαΐου 2021 10:17
ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλεται η παράταση στα επιδόματα ανεργίας
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

ΟΑΕΔ: Η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου έχει ξεκινήσει, καθώς τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές.

Πιο συγκεκριμένα η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Ωστόσο μέχρι αύριο έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να κάνουν την αίτησή τους για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλεται η παράταση στα επιδόματα ανεργίας

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας - έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων - 399,25 ευρώ μηνιαίως
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας - 200 ευρώ μηνιαίως

Η παράταση των επιδομάτων που έληξαν μετά τις 10 Απριλίου θα καταβληθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του Μαΐου. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

ΟΑΕΔ: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 2000 ανέργων

ΟΑΕΔ: Την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00, θα ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 2.000 ανέργων στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 € για την πρόσληψη ανέργων και 550 € για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών). Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Παράλληλα παράταση πήρε και το επίδομα ανεργίας.

ΟΑΕΔ: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 2000 ανέργων

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12.000.000 € και θα καλυφθεί από τους πόρους του ΟΑΕΔ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share