Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου για τις δηλώσεις του Απριλίου

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες!

29 Απριλίου 2021 19:57
«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου για τις δηλώσεις του Απριλίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου παίρνει η υποβολή των δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Α’ φάση)» και «αίτηση/δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" (Α’ φάση) - Ορθή Επανάληψη» για το μήνα Απρίλιο 2021. Παράλληλα δείτε και ποιοι άνεργοι δικαιούνται παράταση των επιδομάτων.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την περίοδο 5 Μαΐου-7 Μαΐου 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση- εργοδότης έχει αιτηθεί να εντάξει στο πρόγραμμα μακροχρόνια άνεργο.

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου για τις δηλώσεις του Απριλίου

Μείωση ενοικίου: Ποιες επιχειρήσεις την δικαιούνται για τον Μάιο

Πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα προβλέπεται και για τον Μάιο. Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών. Παράλληλα δείτε όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που καταβάλλονται στις 29 Απριλίου.

Μείωση ενοικίου: Ποιες επιχειρήσεις την δικαιούνται για τον Μάιο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και στις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος

Παράλληλα, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός της τεθείσας προθεσμίας (19η Απριλίου 2021), αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντός της ίδιας προθεσμίας.

Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share