Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Voucher 200 ευρώ: Έρχεται β' κύκλος του προγράμματος - Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Ποια προϊόντα μπορείτε να αγοράσετε

16 Απριλίου 2021 10:44
Voucher 200 ευρώ: Έρχεται  β' κύκλος του προγράμματος - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το voucher 200 ευρώ, για την αγορά laptop, tablet και desktop, για παιδιά και νέους. Το ενδιαφέρον των δικαιούχων για το voucher, σε αυτή τη φάση πρόκειται για όσους λαμβάνουν επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ, είναι τεράστιο, με δεκάδες χιλιάδες να έχουν ήδη εγκριθεί για το πρόγραμμα.

Ωστόσο μέχρι σήμερα, 16 Απριλίου, θα εκδίδονταν οι επιταγές όλων όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις και εγκρίθηκαν τις πρώτες ημέρες της διαδικασίας. Σύντομα όμως αναμένεται να ξεκινήσει και ο β’ κύκλος του προγράμματος για το voucher 200 ευρώ, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ. Παράλληλα δείτε και ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα.

Voucher 200 ευρώ: Έρχεται  β' κύκλος του προγράμματος

Voucher 200 ευρώ: Οι λίστες με τα προϊόντα και τα καταστήματα

Στην ιστοσελίδα της «Ψηφιακής Μέριμνας», την πλατφόρμα όπου «τρέχει» το πρόγραμμα των voucher έχουν αναρτηθεί και οι λίστες με τους προμηθευτές, δηλαδή τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και με τα χιλιάδες προϊόντα που μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι με το voucher.

Για να δείτε τους προμηθευτές (καταστήματα) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΕΔΩ.

Για τα προϊόντα η αγορά των οποίων επιδοτείται με το voucher μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για το voucher 200 ευρώ θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2021. Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι δυνατό να γίνει χρήση του voucher, με τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει πίεση χρόνου.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα έχουν φέτος επιστροφή φόρου (Video)

Φορολογικές δηλώσεις: Εντός Μαϊού αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής τους για το 2021. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε χθεσινή του συνέντευξη, γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις για τις φορολογικές δηλώσεις, μια διαδικασία που αφορά 8,5 εκατ. φορολογούμενους πολίτες θα ληφθούν πιθανότατα και εντός της εβδομάδας. Παράλληλα, θέση για τα σενάρια περί κατάργησης του 8ωρου στην εργασία, πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Θα υπάρχουν ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο σε ό,τι αφορά στο πότε ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πότε ολοκληρώνεται, σε πόσες δόσεις θα είναι, αν θα υπάρχει έκπτωση και πόση θα είναι αυτή για εφάπαξ καταβολή, τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στα «Παραπολιτικά».

Ποιοι θα έχουν έκπτωση φόρου

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επιστροφή φόρου θα λάβουν φέτος όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80%. Παρά ταύτα, από το σύνολο των 109 δισ. ευρώ φορολογικών οφειλών αναμένεται να προκύψει και επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατ. λόγω των ανατροπών που προκάλεσε η πανδημία στα εισοδήματα.

Από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις εκτιμάται ότι θα προκύψουν μηδενικά εκκαθαριστικά για το 40% των φορολογούμενων.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες διευκολύνσεις εξετάζονται

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να στραφεί στο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε και στις φορολογικές δηλώσεις του 2020.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έως τον Ιούλιο, καθώς και ότι θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ένα άλλο μέτρο που αναμένεται να ισχύσει και φέτος για τις φορολογικές δηλώσεις είναι η χορήγηση έκπτωσης για τους φορολογούμενους που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο.

Η πρώτη δόση εξόφλησης των φορολογικών δηλώσεων θα τοποθετηθεί, εκτός απροόπτου, τον Ιούλιο. Με το σενάριο των 8 δόσεων, η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share