Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Λιανεμπόριο: Έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις - Η έκκληση τριών περιφερειαρχών

Επιστολή στον πρωθυπουργό για επιχορήγηση σε κάθε κατάστημα

4 Απριλίου 2021 13:49
Λιανεμπόριο: Έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις - Η έκκληση τριών περιφερειαρχών
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Λιανεμπόριο: Έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για τους καταστηματάρχες λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη - Αχαΐα - Κοζάνη, ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Στις τρεις αυτές περιφερειακές ενότητες έχει επιβληθεί παράταση του lockdown από τη Δευτέρα και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Η επιστολή στάλθηκε στον πρωθυπουργό, όπως μετέδωσε ο Γ. Αυτιάς στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ώστε υπάρχει εκτόνωση της «εκρηκτικής» κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις τρεις περιφερειακές ενότητες, στις οποίες παρατείνεται το lockdown, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, παρότι θα ανοίξουν τα καταστήματα στην υπόλοιπη χώρα.

Oι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
Oι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Να σημειωθεί ότι αρκετοί καταστηματάρχες στις συγκεκριμένες περιοχές απειλούν να ανοίξουν τα καταστήματα τη Δευτέρα, παρά τις συνέπειες (πρόστιμο κλπ).

Οι τρεις περιφερειάρχες στην επιστολή τους ζητούν στην επιστολή τους στον κ. Μητσοτάκη η επιχορήγηση των 5.000 ευρώ να δοθεί χωρίς κριτήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου.

Πάτρα: Έντονες διαμαρτυρίες κατά του Στέλιου Πέτσα - Οι έμποροι θα ανεβάσουν ρολά με... κηδειόχαρτα!

Με... διαμαρτυρίες υποδέχτηκαν στην Πάτρα τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Μάλιστα, οι έμποροι έβγαλαν μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν, ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους με... κηδειόχαρτα!

Συγκεκριμένα, απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου συγκεντρώθηκαν μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και μέλη σωματείων αναμένοντας την άφιξη του Στέλιου Πέτσα. Με φραστικές επιθέσεις, υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Αχαϊα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Ο κ. Πέτσας μετέβη στην Πάτρα σε μια προσπάθεια να εκτονωθούν οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι έμποροι δηλώνουν ότι θα ανοίξουν χωρίς υπαλλήλους και με κηδειόχαρτα στα μαγαζιά τους.

Πάτρα - Η ανακοίνωση για το λιανεμπόριο

"Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί. Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό.

Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

-Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

-Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

-Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

-Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4 στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο, στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο.

-Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή! Η Πάτρα ΑΠΑΙΤΕΙ δεν επαιτεί! Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!"

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share