Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινούν οι πληρωμές σήμερα - Ποιους αφορά

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους!

5 Μαρτίου 2021 07:49
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινούν οι πληρωμές σήμερα - Ποιους αφορά

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή ποσού 260,52 εκατ. ευρώ σε 611.618 δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα δείτε και πότε πληρώνονται οι συντάξεις του Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταβολές έχουν ως εξής:

  • Ποσό 254,9 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους 532.208 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Φεβρουάριο.
  • Ποσό 3,12 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 8.272 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου για τις οποίες υποβλήθηκαν συμπληρωματικές δηλώσεις.
  • Ποσό 2,4 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε επιδόματα αδείας 71.092 εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τέλος, ποσό 55.686 ευρώ αφορά σε πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 116 δικαιούχους, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζόμενους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο του τουρισμού.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Ανατροπή με την ημερομηνία καταβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους - Μέχρι πότε μπορούν να τις κάνουν

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν τι ισχύει με τις αιτήσεις που έχουν υποβάλει για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 10 Μαρτίου θα είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την προσωρινή σύνταξη για όσους την δικαιούνται.

Συγκεκριμένα νέες πληροφορίες δόθηκαν στο φως σχετικά με το μέχρι πότε μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι αλλά και τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις.

Τι θα γίνει με τις αιτήσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Η χρονική περίοδος για την υποβολή αιτήσεων

Ειδικότερα έως τις 16 Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για την ένταξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο6, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο6 θα διατεθούν ενισχύσεις από 500 ευρώ έως 50.000 ευρώ στους δικαιούχους ενώ το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι για όσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει με κρατική εντολή η ενίσχυση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο κατά την 1η Ιανουαρίου 2021,
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν έναν έως πέντε εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021,
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των πέντε εργαζομένων και έως είκοσι εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021,
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των είκοσι εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ένα από τα βασικά κριτήρια για την καταβολή της ενίσχυσης είναι να καταγράφεται τον Ιανουάριο μείωση τζίρου σε ποσοστό τουλάχιστον 20% και να μην καταγράφεται αύξηση τζίρου μέσα στο 2020.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share