ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κόσμος: 4η και… φαρμακερή – Οι 3 προηγούμενες φορές που ο 29χρονος νταής λίγο έλειψε να ξαναγίνει δολοφόνος

Νέος Κόσμος: 4η και… φαρμακερή – Οι 3 προηγούμενες φορές που ο 29χρονος νταής λίγο έλειψε να ξαναγίνει δολοφόνος
Ο 29χρονος δράστης
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Οι ελληνικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ένα πρωτογενές πεδίο εκδήλωσης κοινωνικής οργής και ανεξέλεγκτης βίας, όπου η παραμικρή διαφωνία για μία προτεραιότητα ή ένα παρκάρισμα μπορεί να καταλήξει σε ξυλοδαρμό ή, στην τραγική περίπτωση του Νέου Κόσμου, σε θάνατο. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, μόνο τρία από τα δεκάδες περιστατικά σωματικών βλαβών, απειλών, εξυβρίσεων και φθορών που συμβαίνουν καθημερινά, καταλήγουν στις αστυνομικές αρχές. Η πλειονότητα των οδηγών, όπως εξηγούν, κουβαλάει στο τιμόνι το βαρύ φορτίο προσωπικών, οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα η αδικαιολόγητη οργή να εκδηλώνεται βίαια εναντίον αγνώστων, για ασήμαντες αφορμές.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα βρήκε την πιο ακραία της έκφραση με τη δολοφονία του 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο. Ενώ η βία στους δρόμους είναι ένα διαρκές φαινόμενο, το θύμα της περασμένης Δευτέρας είναι η τραγική εξαίρεση που κατέληξε στο εδώλιο. Ο 29χρονος δράστης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ήταν ήδη ο «πρωταγωνιστής» τεσσάρων τουλάχιστον σοβαρών περιστατικών βίας στην άσφαλτο.

Το βίντεο του φονικού και η ψυχρή εκτέλεση

Η τελική σκηνή της τραγωδίας αποτυπώθηκε με όλη της τη βαρβαρότητα από τις κάμερες ασφαλείας στην οδό Σουλιέ, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας. Το βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τη μηχανή του 29χρονου να καταδιώκει με μανία το Ι.Χ. του 58χρονου. Ο 58χρονος, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαφύγει, χάνει τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο καρφώνεται σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση, ο δράστης κατεβαίνει από τη μηχανή του, προσεγγίζει βιαστικά την πόρτα του οδηγού και ξεκινά να ξυλοκοπά με απανωτά και βίαια χτυπήματα τον 58χρονο, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του. Η άγρια επίθεση διακόπτεται μόνο όταν ένας κάτοικος της περιοχής αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, σπεύδει προς το σημείο, λογομαχεί με τον 29χρονο και καταφέρνει να τον απομακρύνει. Εκείνος ανεβαίνει στη μηχανή του και εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω του το θύμα σοβαρά χτυπημένο.

Η μοιραία αλυσίδα των γεγονότων

Ο δράστης, στην κατάθεσή του, παραδέχτηκε ότι η αρχική λογομαχία με τον 58χρονο είχε διαδραματιστεί νωρίτερα στην οδό Ντελακρουά. Ωστόσο, η κατάσταση πήρε μοιραία τροπή όταν το θύμα, μετά την αρχική λεκτική και σωματική αντιπαράθεση, αναζήτησε εκ νέου τον 29χρονο και τον έψεκασε με σπρέι πιπεριού (pepper spray). Αυτή η πράξη εκδίκησης από την πλευρά του 58χρονου λειτούργησε ως ο καταλύτης για τον 29χρονο, ο οποίος εξαπέλυσε την τελική, μοιραία καταδίωξη. Όλα τα στάδια αυτής της αντιπαράθεσης, από τη λεκτική διαμάχη μέχρι τον άγριο ξυλοδαρμό, καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, δίνοντας στις αρχές ένα πλήρες χρονικό της τραγωδίας.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής;

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης φώτισε με τον πλέον δραματικό τρόπο τη θανατηφόρα φύση της βίας. Ο θάνατος του 58χρονου δεν προήλθε αποκλειστικά από τα χτυπήματα, αλλά από τις οργανικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της επίθεσης. Σύμφωνα με την έκθεση, ο 58χρονος υπέστη ψυχολογικό και οργανικό στρες, το οποίο προκάλεσε αρχικά διαταραχή στη λειτουργία της καρδιάς του. Η αλυσιδωτή αντίδραση οδήγησε στη συνέχεια σε πνευμονικό οίδημα, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Το γεγονός αυτό καθιστά την πράξη του δράστη ακόμη πιο αποτρόπαια, καθώς αποδεικνύει ότι η ακραία ψυχολογική πίεση και ο φόβος που προκάλεσε ο ξυλοδαρμός ήταν η άμεση αιτία του θανάτου.

Η προϊστορία του… νταή

Η εγκληματική δράση του 29χρονου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο κατηγορούμενος είχε ένα βαρύτατο ιστορικό ανεξέλεγκτης βίας, το οποίο, αν είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ίσως να είχε αποτρέψει τη φονική κατάληξη.

  • 18 Οκτωβρίου 2022: Σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, συνεπλάκη με δύο δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι του έκαναν παρατήρηση για παράνομη οπισθοπορεία. Στις παρατηρήσεις τους απάντησε με ύβρεις, λέγοντας «δε σου δίνω τίποτα, τα α@@@@ μου θα πάρεις». Όταν ο ένας αστυνομικός προσπάθησε να ελέγξει την πινακίδα, ο 29χρονος απείλησε: «Εγώ είμαι γύφτος, δε θα αγγίξεις το αυτοκίνητό μου γιατί θα σε μαχαιρώσω». Στη συνέχεια, γρονθοκόπησε άσχημα στο πρόσωπο έναν από τους υπαλλήλους και διέφυγε.
  • 16 Ιουνίου 2023: Στον Ταύρο, ξυλοφόρτωσε δύο υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας επειδή του ζήτησαν χρήματα για την παραλαβή προσωπικών αντικειμένων φίλων του.
  • 20 Οκτωβρίου 2025: Δύο υπάλληλοι μεταφορικής έσπασαν τον καθρέφτη του οχήματός του. Ο 29χρονος τους καταδίωξε, τους βρήκε και, αφού τους απείλησε («Σκυλάραπα θα σε γ@@@@ που δεν σταμάτησες»), τους επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τους με κοπίδι.

Τα τέσσερα αυτά περιστατικά τρεις ξυλοδαρμοί με τραυματισμούς, απειλές κατά της ζωής και χρήση όπλουαποδεικνύουν μια βαθιά ριζωμένη εγκληματική νοοτροπία και την απουσία αναστολών. Ο φόνος του 58χρονου δεν ήταν μια στιγμή τυφλής οργής, αλλά το αναπόφευκτο αποκορύφωμα μιας πορείας που χαρακτηριζόταν από την απόλυτη περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή και τον νόμο. Η δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είναι η πιο σκληρή απάντηση της Δικαιοσύνης σε αυτό το αδιανόητο έγκλημα, αναδεικνύοντας τον ρόλο του δρόμου ως την πιο επικίνδυνη έκφραση της κοινωνικής μας δυσαρέσκειας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου