ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Νέες μαρτυρίες για το δυστύχημα στην Εγνατία: «Είδε τον θάνατο στα μάτια της» – Πού στρέφονται οι Αρχές

Νέες μαρτυρίες για το δυστύχημα στην Εγνατία: «Είδε τον θάνατο στα μάτια της» – Πού στρέφονται οι Αρχές
Νέες μαρτυρίες για το δυστύχημα στην Εγνατία (EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/4) στην Εγνατία Οδό, στα Διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, όταν φορτηγό, πιθανόν λόγω της πυκνής ομίχλης, έπεσε πάνω σε δύο προπορευόμενα ΙΧ αυτοκίνητα και στον κλωβό των διοδίων, με αποτέλεσμα ένα ζευγάρι να χάσει τη ζωή του και 4 άτομα να τραυματιστούν.

Το μεσαίο όχημα τυλίχθηκε σε φλόγες μέσα σε δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα το ζευγάρι που επέβαινε σε αυτό να εγκλωβιστεί και να χάσει τη ζωή του απανθρακωμένο.

Ασύλληπτη τραγωδία στην Κοζάνη

Οι Αρχές ερευνούν ενδελεχώς τα αίτια του δυστυχήματος στην Κοζάνη, ενώ μαρτυρίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας. Ειδικότερα, ξεψαχνίζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή για να διευκρινιστούν τα αίτια του τροχαίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA, δήλωσε: «Προσπαθεί να ξεκαθαρίσει η Τροχαία τι ακριβώς συνέβη στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς στην αρχή είχαμε αρκετές πληροφορίες ότι ίσως κάποιος οδηγός προσπάθησε να κάνει όπισθεν στη λωρίδα του e-pass, τελικά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

«Οι αστυνομικοί προσπαθούν να λάβουν και το βιντεοληπτικό υλικό από την εταιρεία, δεν είναι εύκολο να το παραλάβουν καθώς υπήρχαν τεχνικά προβλήματα. Μετά την πυρκαγιά στο σημείο καταστράφηκε ολοσχερώς το ένα κουβούκλιο των διοδίων».

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου:

«Θα ληφθούν και σήμερα μαρτυρικές καταθέσεις γιατί οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν εχθές στο νοσοκομείο δεν ήταν σε θέση ακόμη να δώσουν πληροφορίες στην Τροχαία. (…) Οι επιβαίνοντες στο πρώτο όχημα προσπαθούν να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Σίγουρα χρειαζόμαστε και το βιντεοληπτικό υλικό. Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις, δεν φαίνεται να υπάρχει όπισθεν».

«Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το δεύτερο όχημα, από το όχημα πάνω στο οποίο έπεσε το φορτηγό, γι’ αυτό και πρόλαβαν οι επιβαίνοντες στο πρώτο όχημα να βγουν», λέει η ίδια, επισημαίνοντας:

«Δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τα δύο άτομα στο δεύτερο όχημα, είναι πολύ δύσκολο να γίνει ταυτοποίηση καθώς απανθρακώθηκαν και έχουν καταστραφεί και τα στοιχεία του οχήματος. Έχουν βρει κάποια στοιχεία οι άνδρες της Τροχαίας και προσπαθούν να βρουν την ιδιοκτήτρια του οχήματος για να καταλήξουμε στο ποιοι τελικά επέβαιναν σε αυτό το όχημα».

«Η κοπέλα είδε τον θάνατο στα μάτια της»

Την ίδια στιγμή, οδηγός που βρέθηκε στο σημείο την στιγμή του δυστυχήματος, περιγράφει:

«Εγώ κατευθείαν είδα το μποτιλιάρισμα και είπα ‘πάλι τα ίδια, δεν ανοίγουν τα διόδια να φύγουμε’. Μόλις σταματάω εγώ, από πίσω κατευθείαν σε δέκα δευτερόλεπτα, έγινε ατύχημα, ακούσαμε ‘μπαμ’ από πίσω», λέει ο Βασίλης Τσεπίδης.

«Εγώ κάθε εβδομάδα κατεβαίνω Θεσσαλονίκη. Αρχές Μαρτίου το ίδιο πράγμα έγινε. Πάλι είχε ομίχλη ο δρόμος, δεν έβλεπες καθόλου. Εχθές ήταν πιο έντονο το φαινόμενο».

«Εγώ ήμουν ακριβώς πίσω από τα διόδια, στις αρχές των διοδίων προς το ρεύμα από τη Βέροια μεριά. Το φορτηγό καιγόταν ακριβώς μπροστά από τα διόδια και δεν βλέπαμε τι καιγόταν, ακούγαμε κρότους, εκρήξεις και λέγαμε τι είναι. Δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε. (…) Από την ομίχλη, δεν βλέπαμε φλόγα».

«Ο σταθμός αυτός λειτουργεί 16 χρόνια», λέει από την πλευρά του ο Κώστας Κουτσούκος, διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού».

«Δεν είναι σίγουρο ότι το άνοιγμα της μπάρας διευκολύνει την κυκλοφορία. Εμείς από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι το άνοιγμα της μπάρας αυξάνει τους κινδύνους και μειώνει την οδική ασφάλεια διότι αυξάνεται η ταχύτητα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Εδώ έχουμε έναν σταθμό διοδίων ο οποίος έχει περίπου, για να καταλάβετε στις λωρίδες του, μήκος 75 μέτρα και το φορτηγό πέρασε από τη μία στην άλλη πλευρά. Το λέω αυτό για να γίνει αντιληπτή η σφοδρότητα με την οποία πέρασε το φορτηγό και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι μπροστά από τις λωρίδες έχουμε και ειδικούς αποσβεστήρες ακριβώς για αυτό, αν χτυπήσει κανείς να μπορέσει να γίνει απόσβεση της σύγκρουσης για να μην υπάρχουν και μεγάλες ζημιές. Διέλυσε τα πάντα, ο αποσβέστηρας εξαφανίστηκε και το φορτηγό πέρασε στην άλλη πλευρά του σταθμού. Δεν άφησε όρθιο τίποτα».

Σχετικά με την εργαζόμενη που βρισκόταν στο κουβούκλιο την ώρα της σύγκρουσης, λέει:

«Η εργαζόμενή μας σώθηκε ως εκ θαύματος. Έχω επικοινωνία από χθες, έχω μάθει ότι είναι πάρα πολύ καλά και χαίρομαι για αυτό, λυπάμαι για τους δύο ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Βρίσκεται σε ένα σοκ διότι πέρασε πάνω της σχεδόν ολόκληρο το φορτηγό. Η κοπέλα είδε τον θάνατο στα μάτια της».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου