«Μάχη εκατομμυρίων» ανάμεσα σε Σαρακάκη και Καρρά: Τα 75.000 ευρώ διατροφής, η κακοποίηση και οι σοκαριστικές καταγγελίες

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η σκληρή δικαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ρενάτα Καρρά και τον πρώην σύζυγό της, επιχειρηματία Αλέξανδρο Σαρακάκη. Η νέα αγωγή διατροφής που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών άνοιξε έναν νέο κύκλο αποκαλύψεων, καθώς στο δικόγραφο περιγράφονται όχι μόνο οικονομικές απαιτήσεις που προκαλούν αίσθηση, αλλά και σοβαροί ισχυρισμοί για την προσωπική ζωή του πρώην ζευγαριού.
Το παρασκήνιο του διαζυγίου Σαρακάκη – Καρρά
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, καθώς η κόρη του επιχειρηματία Γιάννη Καρρά διεκδικεί συνολικό ποσό που προσεγγίζει τις 75.000 ευρώ μηνιαίως για τη διατροφή τόσο των τριών ανήλικων παιδιών τους όσο και της ίδιας. Σύμφωνα με την πλευρά της, το αίτημα αυτό συνδέεται άμεσα με το πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο στο οποίο είχαν μεγαλώσει τα παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου.
Σύμφωνα με το mononews.gr, στην αγωγή περιγράφεται αναλυτικά το ποσό που ζητείται για κάθε παιδί ξεχωριστά. Για τη μεγαλύτερη κόρη διεκδικούνται 16.604 ευρώ τον μήνα, για τη δεύτερη 16.577 ευρώ και για τη μικρότερη 15.756 ευρώ. Παράλληλα, η ίδια ζητά προσωπική διατροφή ύψους 25.810 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας εδώ και χρόνια, καθώς είχε αφιερωθεί αποκλειστικά στην ανατροφή των παιδιών και στη φροντίδα της οικογένειας. Μέσα στο δικόγραφο γίνεται επίσης αναφορά σε επιπλέον παροχές που ζητούνται, όπως η διάθεση επταθέσιου αυτοκινήτου με επαγγελματία οδηγό για τις καθημερινές μετακινήσεις των παιδιών. Εναλλακτικά, ζητείται πρόσθετο ποσό 2.000 ευρώ κάθε μήνα για την κάλυψη οδηγού.
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Σαρακάκης εμφανίζεται να προτείνει σημαντικά χαμηλότερο ποσό. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, η δική του πρόταση αφορά 10.000 ευρώ συνολικά για τις ανάγκες των τριών παιδιών, ενώ δηλώνει διατεθειμένος να συνεχίσει να καλύπτει έξοδα όπως το αυτοκίνητο και ο οδηγός. Ωστόσο, δεν αποδέχεται την καταβολή προσωπικής διατροφής στην πρώην σύζυγό του.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι περιγραφές που περιλαμβάνονται στην αγωγή σχετικά με τον τρόπο ζωής που – σύμφωνα με την πλευρά της Ρενάτας Καρρά – είχαν συνηθίσει τα παιδιά. Στο κείμενο γίνεται λόγος για πολυτελείς διακοπές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ταξίδια με ελικόπτερο, πολυήμερα summer camps στην Οξφόρδη, αλλά και διαμονές σε υπερπολυτελή resorts.
Αναφέρονται ακόμη καλοκαιρινές αποδράσεις στην Αντίπαρο με ενοικίαση πολυτελούς κατοικίας, αλλά και χρήση σκάφους υψηλής αξίας. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται, μόνο το εβδομαδιαίο κόστος ναύλωσης του σκάφους φέρεται να άγγιζε τα 120.000 ευρώ, ενώ οι οικογενειακές διακοπές διαρκούσαν περίπου έναν μήνα. Στο ίδιο πλαίσιο, γίνεται αναφορά και σε διακοπές στο εξωτερικό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, με πολυτελείς διαμονές σε περιοχές όπως το St. Moritz. Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι τα παιδιά έχουν μεγαλώσει σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και θεωρεί ότι οι συνθήκες αυτές δεν θα πρέπει να αλλάξουν μετά το διαζύγιο. Πέρα όμως από το οικονομικό σκέλος, η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα εξαιτίας των σοβαρών καταγγελιών που περιλαμβάνονται στην αγωγή. Η Ρενάτα Καρρά κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της έγγαμης ζωής, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν περιστατικά βίας αλλά και έντονης ψυχολογικής πίεσης.
Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε εξωσυζυγικές σχέσεις που, όπως υποστηρίζει, ανακάλυψε το 2021, ενώ ισχυρίζεται πως κάθε φορά που επιχειρούσε να συζητήσει το θέμα ή να εκφράσει αντιρρήσεις, δεχόταν επιθετική συμπεριφορά. Παράλληλα, επικαλείται την απόφαση διαζυγίου, σύμφωνα με την οποία – όπως αναφέρει – αποδίδεται υπαιτιότητα στον πρώην σύζυγό της για τη διάλυση του γάμου.
Η ίδια τονίζει ακόμη ότι η πολύχρονη αποχή της από την εργασία, σε συνδυασμό με την ηλικία της και τις αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επαγγελματική της επανένταξη. Υποστηρίζει επίσης πως δεν διαθέτει προσωπική περιουσία, σημαντικές καταθέσεις ή δικό της όχημα. Ένα ακόμη σημείο που συζητήθηκε έντονα στο δικαστήριο αφορά τη σημερινή καθημερινότητα της οικογένειας μέσα στην πρώην συζυγική κατοικία.
Διαβάστε επίσης
Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι ο πρώην σύζυγός της εμφανίζεται απροειδοποίητα στο σπίτι, δημιουργώντας – όπως περιγράφει – κλίμα φόβου και πίεσης τόσο στην ίδια όσο και στα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε και ο αδελφός του Αλέξανδρου Σαρακάκη, ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολικά τα ποσά που ζητούνται. Όπως υποστήριξε, 3.000 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί επαρκούν πλήρως για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου διαβίωσης.






0 ΣΧΟΛΙΑ