Κρήτη: Έτσι ξεσκεπάστηκε το μεγάλο κύκλωμα – Συνελήφθησαν αστυνομικοί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες

48 συλλήψεις, εμπλοκή στρατιωτικών και εκβιασμοί στον τουριστικό και επιχειρηματικό χώρο
Στην Κρήτη συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη 48 ατόμων, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί, αστυνομικοί και γνωστοί επιχειρηματίες της περιοχής. Το κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, οπλοκατοχή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η έρευνα των Αρχών
Σύμφωνα με τις Αρχές, η δράση της οργάνωσης εκτεινόταν σε διάφορους τομείς, από τη νύχτα και τον τουρισμό έως επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ δύο αδέρφια θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος. Κεντρικό ρόλο φέρεται να είχε άτομο που διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα και beach bar, ενώ ο αδερφός του συμμετείχε ενεργά στις παράνομες δραστηριότητες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμπλοκή δύο στρατιωτικών, οι οποίοι φέρονται να έκλεβαν καύσιμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να αγοράσουν ναρκωτικά, ενώ οι έρευνες ξεκίνησαν μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι αστυνομικού.
Διαβάστε επίσης
Στο πλαίσιο της δικογραφίας έχουν κατασχεθεί ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, όπλα, πολεμικά τυφέκια και οχήματα, ενώ οι Αρχές εξετάζουν τη σύνδεση των εμπλεκόμενων με ποινικά «καμένα» άτομα και φυλακισμένους, από τους οποίους φέρεται ότι δόθηκαν εντολές για τις εγκληματικές ενέργειες.





