ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Επεισόδια και εντάσεις στη διαμαρτυρία για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου

Κρήτη: Επεισόδια και εντάσεις στη διαμαρτυρία για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου
500 ειρηνικοί διαδηλωτές υποδέχονται με παλαιστινιακές σημαίες το πλοίο Crown Iris
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένταση σημειώνεται στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες. Το περιστατικό συνέβη σήμερα (29/07) λίγο πριν τις 11:30 με 500 διαδηλωτές να φωνάζουν υπέρ της Παλαιστίνης στο λιμάνι.

Η ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Οι διαδηλωτές, κρατώντας στα χέρια τους μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους μέσω συνθημάτων όπως «Freedom for Palestine», ενώ παράλληλα ένας πολίτης προσπαθούσε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, γεγονός που οδήγησε σε προσαγωγή από την αστυνομία. Ταυτόχρονα, οι ισραηλινοί ταξιδιώτες που βρίσκονταν στα κατάστρωμα και μπαλκόνια του πλοίου ύψωσαν ισραηλινές σημαίες, σε μια αντίδραση που φανέρωνε έναν ειρωνικό τόνο απέναντι στη διαδήλωση.

Διαμαρτυρίες και χρήση χημικών

Παρά την ειρηνική φύση της διαμαρτυρίας, όταν οι διοργανωτές προσπάθησαν να μετακινήσουν τους διαδηλωτές προς την περιοχή της Λίμνης με σκοπό την εκτόνωση της κατάστασης, η αστυνομική παρουσία συμπεριλαμβανομένων και των ΜΑΤ, αρνήθηκε τη μετακίνηση, προκαλώντας ένταση και χρήση δακρυγόνων.

Παρά τη διαμαρτυρία και την ένταση στο λιμάνι, η αποβίβαση των Ισραηλινών πραγματοποιήθηκε τελικά κανονικά, χωρίς αναφορές σε βίαια συμβάντα ή αποκλεισμούς. Οι επιχειρηματικοί και τουριστικοί φορείς της Κρήτης έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για παρόμοιες διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι ζημιογόνες για την εικόνα και την οικονομία του νησιού.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου