Κίνηση 28/11: Κυκλοφοριακό «αδιέξοδο» σε Πειραιώς και κεντρικούς άξονες της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Adel

Σοβαρές δυσκολίες, με κίνηση και μποτιλιάρισμα αντιμετωπίζουν οδηγοί και πεζοί στις μετακινήσεις τους, καθώς η έντονη κακοκαιρία Adel συνεχίζει να πλήττει την Αττική από τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/11). Η Λεωφόρος Πειραιώς έχει κλείσει στο τμήμα μεταξύ Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας, εξαιτίας μεγάλης ποσότητας νερού που έχει κατακλύσει το οδόστρωμα, καθιστώντας την διέλευση οχημάτων επικίνδυνη αλλά και ουσιαστικά αδύνατη. Η διακοπή ισχύει και στα δύο ρεύματα, προς Αθήνα και προς Πειραιά. Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την περιοχή και να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποστράγγισης και να αποκατασταθεί η φυσιολογική ροή κυκλοφορίας.
Προβλήματα, καθυστερήσεις και προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους
Παράλληλα, σε πολλούς ακόμη οδικούς άξονες η κίνηση διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις. Ο Κηφισός παρουσιάζει έντονη συμφόρηση και στα δύο ρεύματα, ενώ σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται επίσης στη λεωφόρο Συγγρού, στους δρόμους περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας, καθώς και σε Μεσογείων και Κηφισίας. Δείτε live την κίνηση εδώ.
Η κατάσταση επιβαρύνεται από τις συνεχείς βροχές και τα τοπικά φαινόμενα χαλαζόπτωσης που δυσκολεύουν τη μετακίνηση και περιορίζουν την ορατότητα. Στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί καθυστερήσεις, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα καθώς τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν.
Διαβάστε επίσης
Η κυκλοφορία στο λεκανοπέδιο κινείται σε οριακό σημείο, με τις αρχές να προτρέπουν τους πολίτες να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή και, όπου είναι δυνατόν, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέχρι να υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας.
Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργείται το μποτιλιάρισμα
Σε γόρδιο δεσμό έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που όπως διασπιτώνουμε μέρα με τη μέρα αυξάνεται, καθιστώντας τις μετακινήσεις μας όλο και πιο επίπονες.
Το μποτιλιάρισμα οφείλεται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, με βασικούς παράγοντες – μεταξύ άλλων- την αδυναμιά του οδικού δικτύου να εξυπηρετήσει τον τεράστιο όγκο οχημάτων, τη διέλευση βαρέων οχημάτων από κεντρικές αρτηρίες, τα διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ που μειώνουν το πλάτος του οδοστρώματος, αλλά και τη μη εξυπηρέτηση αρκετών περιοχών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πέρα από τα παραπάνω αίτια, καταλυτικό ρόλο στην πρόκληση χάους στους δρόμους, βέβαια, διαδραματίζει και μια εσφαλμένη οδηγική μας συνήθεια. Πρόκειται για το μποτιλιάρισμα-φάντασμα που εμφανίζεται κατόπιν της αδυναμίας των περισσότερων οδηγών να ακολουθήσουν τη ροή της κίνησης, επιταχύνοντας και κυρίως επιβραδύνοντας άσκοπα.





0 ΣΧΟΛΙΑ