ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση 19/11: Μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι της Αττικής – Στο «κόκκινο» Κηφισός και Λεωφόρος Αθηνών

Κίνηση 19/11: Μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι της Αττικής – Στο «κόκκινο» Κηφισός και Λεωφόρος Αθηνών
Η κίνηση τώρα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Τετάρτη 19 Νοεμβρίου ξεκίνησε με έντονη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αττική, καθώς από νωρίς καταγράφονται σοβαρά προβλήματα σε βασικούς οδικούς άξονες. Ο Κηφισός και η Λεωφόρος Αθηνών βρίσκονται στο επίκεντρο της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης, με χαμηλές ταχύτητες και συνεχόμενα φρεναρίσματα. Μεγάλη συμφόρηση καταγράφεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Live η κίνηση στους δρόμους

Αττική Οδός: Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

Κίνηση 19/11: Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό / EUROKINISSI

Στην Αττική Οδό, καταγράφονται καθυστερήσεις:

  • 5–10 λεπτά στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Ηρακλείου

Τι πραγματικά συμβαίνει με την κίνηση στην Αθήνα

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, ειδικά κατά την πρωινή ώρα αιχμής, εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνα κυκλοφοριακής ασφυξίας και μεγάλης συμφόρησης, μετατρέποντας τις καθημερινές μετακινήσεις σε έναν αγώνα αντοχής. Οι οδηγοί κινούνται «σημειωτόν» ή με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες στους βασικούς οδικούς άξονες, όπως η Λεωφόρος Κηφισού (ιδιαίτερα στην κάθοδο), η Λεωφόρος Κηφισίας και τμήματα της Αττικής Οδού, όπου οι καθυστερήσεις συχνά υπερβαίνουν τα 15-20 λεπτά.

Αντίστοιχα, στο κέντρο της πόλης, οι κεντρικές λεωφόροι όπως η Βασιλίσσης Σοφίας και η Πατησίων επιβαρύνονται σημαντικά από τον αυξημένο όγκο οχημάτων, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως σε σημεία εισόδου και εξόδου του λεκανοπεδίου. Αυτή η κατάσταση οφείλεται συνήθως στον μεγάλο αριθμό ιδιωτικών οχημάτων, στις περιορισμένες επιλογές δημόσιων συγκοινωνιών (που οδηγούν σε στροφή προς το ΙΧ), καθώς και σε απρόβλεπτα περιστατικά, όπως μικροατυχήματα, που αρκούν για να παραλύσουν ολόκληρα τμήματα του οδικού δικτύου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου