ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Τα κινητά «μίλησαν» και τους «έκαψαν» – Τα συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών

Πώς «πιάστηκαν» στα χέρια των Αρχών

Η δράση που κατέγραφε το πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών που δραστηριοποιείτο στην Αργολίδα και την Αττική αποκαλύπτεται μέσα από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών του.

Η εξάρθρωση πέντε εγκληματικών οργανώσεων, στις οποίες εμπλέκονται πάνω από 100 κατηγορούμενοι, φέρνει στο φως ηχηρά ονόματα, όπως αυτά ενός πρώην ποδοσφαιριστή που διατηρεί καφετέρια, ενός γνωστού ηθοποιού με παλαιότερες τηλεοπτικές επιτυχίες και ενός πρώην τραγουδιστή από την κοινότητα των Ρομά, ο οποίος είχε συνεργαστεί σε ντουέτο με διάσημη τραγουδίστρια.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα πέντε κυκλώματα λειτουργούσαν συντονισμένα, σαν συγκοινωνούντα δοχεία, προμηθεύοντας δεκάδες χρήστες με κοκαΐνη και κάνναβη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Μπεκάτσας», φέρεται να είχε στο πλευρό του τη «Αννούλα», μια νεαρή γυναίκα αλβανικής καταγωγής.

Μεταξύ των αρχηγών, περιλαμβάνεται και ένας άνδρας από τον Βύρωνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις αστυνομικές πηγές ως «υπεράνω πάσης υποψίας», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News.

Οι πελάτες του κυκλώματος ναρκωτικών και τα συνθηματικά τους

«Πελάτες» του κυκλώματος είναι μεταξύ άλλων ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες κ.ά. Τα μέλη του κυκλώματος και οι «πελάτες» χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, όπως «φορέματα», «χαλιά» και «μπλουζάκια» και τα έκρυβαν σε ευφάνταστα σημεία, όπως γυναικείες τουαλέτες καταστημάτων και μπουκάλια που άφηναν σε διάφορα σημεία.

– «Αννούλα»: «Το βράδυ θα μου φέρουν τα “φορέματα” όλα, οπότε πες μου κι εσύ τι θέλεις. Να σου τα κάνω σε συσκευασία δώρου; Να σου φέρω και τα δικά σου, ΟΚ;».

– Πρώην ποδοσφαιριστής: «Ε, ετοίμασε δέκα medium “μπλουζάκια” (σ.σ. 10 γραμμάρια κοκαΐνης), πέντε μαύρα και πέντε μπλε».

Σε επόμενη συνομιλία, η «Αννούλα» τον ενημερώνει ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά και του δίνει οδηγίες για να την παραλάβει.

– Πρώην ποδοσφαιριστής: «Μπορείς να μου βγάλεις δέκα “μπλούζες” και να φύγω;».

– «Αννούλα»: «Ναι, μανάρι μου».

– Πρώην ποδοσφαιριστής: «Μην τα ξεχωρίζεις».

– «Αννούλα»: «Όχι μανάρι μου, θα σου τα φτιάξω, ναι».

– Πρώην ποδοσφαιριστής: «Μπράβο και τα φτιάχνω εγώ εκεί, να έρθουν».

– «Αννούλα»: «Ναι, κάτσε. Δεν έχω ανοίξει ακόμη την “κούτα”».

Κύκλωμα ναρκωτικών: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης – Γνωστός ποδοσφαιριστής με πλούσιο πελατολόγιο

Πολλές είναι οι αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο κύριο ρόλο φέρεται να έχει πρώην ποδοσφαιριστής, γνωστός σε Άργος και Ναύπλιο. Μπλεγμένος φέρεται να είναι και ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο οποίος είναι καταρρακωμένος και σε κατάσταση σοκ για την εμπλοκή του ονόματός του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής

Ο πρώην ποδοσφαιριστής με αρχικά Κ.Κ., που συνελήφθη και οδηγήθηκε ήδη στις φυλακές, φέρεται – σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. – να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, έκσταση και κάνναβης σε περιοχές της Αττικής και της Αργολίδας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πελατολόγιό του υπήρχαν επιχειρηματίες, ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές.

Στο δίκτυο των αρχών μπλέχτηκαν συνολικά 17 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Πολλοί από τους εμπλεκομένους έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ η δικογραφία αποκαλύπτει πλήθος στοιχείων για τη λειτουργία και τη διάρθρωση των πέντε διαφορετικών ομάδων που συνδέονταν μεταξύ τους.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής (Κ.Κ.), σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε άμεση συνεργασία με την «Αννούλα», γυναίκα που περιγράφεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης και η οποία επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέα. Η κοκαΐνη φέρεται να διακινούνταν με κωδικές ονομασίες, όπως «χαλιά», ενώ οι συνομιλίες τους καταγράφηκαν από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο τραγουδιστής και η σύλληψη στη Λάρισα

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στον γνωστό τραγουδιστή με τα αρχικά Κ.Π., ο οποίος κατάγεται από τη Ρομά κοινότητα και είχε αποκτήσει δημοσιότητα στο παρελθόν μέσα από ντουέτο με διάσημη τραγουδίστρια. Παρά τις έρευνες στην κατοικία του στη Δυτική Αττική, η σύλληψή του έγινε τελικά στη Λάρισα, όπου εντοπίστηκε να κατέχει το ποσό των 27.000 ευρώ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. φέρει την κωδική ονομασία «Λευκή Γραμμή» και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στην περιοχή, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τυχόν νέες αποκαλύψεις.

Οι επίμαχοι διάλογοι

Τα ναρκωτικά, τα οποία ο πρώην ποδοσφαιριστής φέρεται να αποκαλούσε «μπλούζες», προμηθευόταν, κατά τις αστυνομικές αρχές, από συγκατηγορούμενη του. Δείτε τους διαλόγους που αποκάλυψε το Mega:

Συγκατηγορούμενη: Έλα μου.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Πόση ώρα θα πάρει αυτό;

Συγκατηγορούμενη: Τίποτα ρε ένα τεταρτάκι.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Μπορείς να μου βγάλεις δέκα μπλούζες; Και να φύγω;

Συγκατηγορούμενη: Ναι μανάρι μου.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Μην τα ξεχωρίζεις.

Συγκατηγορούμενη: Όχι μανάρι μου.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Μπαμ μπαμ.

Συγκατηγορούμενη: Θα στα φτιάξω, ναι.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Μπράβο και τα φτιάχνω εγώ εκεί να ‘ρθούνε.

Συγκατηγορούμενη: Ναι κάτσε δεν έχω ανοίξει την κούτα ακόμα.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Ναι εντάξει αγάπη μου έλα φιλάκια.

Τα ναρκωτικά παραδίδονταν είτε χέρι με χέρι, μέσα σε αυτοκίνητα, σε σπίτια, είτε κρύβονταν επιμελώς σε τουαλέτες καταστημάτων.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Έλα να σου πω κάτι.

Συγκατηγορούμενη: Τι να μου πεις;

Πρώην ποδοσφαιριστής: Μπορείς να πας στις γυναικείες τουαλέτες.

Συγκατηγορούμενη: Ναι.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Να πάρεις ένα καφέ να πας στις γυναικείες τουαλέτες;

Συγκατηγορούμενη: Ναι.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Να πατήσεις πάνω στην λεκάνη.

Συγκατηγορούμενη: Ναι.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Από πάνω εκεί έχει μία γυψοσανίδα ρε.

Συγκατηγορούμενη: Ναι.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Μ΄ ακούς; Ναι και να βάλεις από μέσα.

Συγκατηγορούμενη: Θα ανέβω στη γυψοσανίδα; Θα πέσω να σκοτωθώ ρε.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Έλα ρε αφού είναι χαμηλή απόσταση ρε…

Συγκατηγορούμενη: Καλά δεν ξέρω.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Και να τα βάλεις μέσα στην τρυπούλα στην γυψοσανίδα;

Συγκατηγορούμενη: Άμα προλάβω γιατί είμαι πολύ κουρασμένη αλήθεια.

Πρώην ποδοσφαιριστής: Να το κάνεις ρε δύο λεπτά είναι ρε.

Σε άλλο διάλογο ο τραγουδιστής μιλάει για τα… χαλιά

Πρώην τραγουδιστής: Σε κάνα δεκαριά μέρες… Φέρνει κάποιος χαλιά, ένας φίλος μου.. Θα πάθεις σοκ.

Κατηγορούμενος: Ποιος θα τα πάρει τα χαλιά; Πρέπει να τα πας σε εμπόρους και τέτοια αυτά…

Πρώην τραγουδιστής : Τι μ@3#ς που είσαι ρε π#@# μου…

Κατηγορούμενος: Αααα,ναι ,εντάξει ,ναι ..Για πες μου τιμή ..

Πρώην τραγουδιστής : Δεν ξέρω ακόμα, σε 10 μέρες θα σου πω ..