Καταγγελία για γνωστή δικηγόρο: «Χάσαμε το σπίτι μας και δεν έκανε τίποτα – Μας έφαγε 15.000 ευρώ» (βίντεο)

Μια εξαιρετικά σκοτεινή πτυχή της επαγγελματικής ασυνειδησίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα», φέρνοντας στο επίκεντρο μια γνωστή δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά απλώς μια τυπική νομική διαφωνία, αλλά μια συστηματική, όπως καταγγέλλεται, εξαπάτηση μιας οικογένειας που οδήγησε στην απώλεια της μοναδικής τους κατοικίας. Ενώ η οικογένεια πίστευε πως βρισκόταν υπό την προστασία του νόμου Κατσέλη, η πραγματικότητα ήταν εφιαλτική, καθώς οι ενέργειες που υποτίθεται ότι γίνονταν για τη σωτηρία του σπιτιού τους δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.
Η τραγωδία ξεκίνησε όταν η οικογένεια εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη επαγγελματία για να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη και να ανακόψει τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Η 59χρονη καταγγέλλουσα περιγράφει μια μεθοδευμένη πλάνη, όπου η δικηγόρος ζητούσε και λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά για δήθεν νομικές ενέργειες. «Μου είπε ότι θα σε βάλω στο νόμο Κατσέλη. Θα κάνουμε το δικαστήριο και θα τελειώσει ο πλειστηριασμός. Έδινα τα λεφτά, μου ζήτησε τρεις χιλιάδες. Της τα έδωσα. Εγώ της έδωσα στην αρχή τα λεφτά για τον εξωδικαστικό. Μετά της έδινα τα λεφτά για τις ανακοπές. Τα οποία λεφτά για τις ανακοπές πέρναγαν γύρω στα 800άρια», αναφέρει χαρακτηριστικά το θύμα, υπολογίζοντας πως το συνολικό ποσό που κατέβαλε αγγίζει τις 15.000 ευρώ.
Η πειστικότητα της νομικού φαίνεται πως ήταν το ισχυρότερο όπλο της, καθώς καθησύχαζε τους πελάτες της μέχρι και την ημέρα της έξωσης. Ακόμα και όταν το σπίτι είχε ήδη πωληθεί μέσω της πλατφόρμας των πλειστηριασμών, η ίδια εφηύρε δικαιολογίες περί τεχνικών λαθών στο σύστημα της συμβολαιογράφου. «Στις 2 Σεπτεμβρίου μου φέρνει ένα χαρτί ότι πουλήθηκε το σπίτι. Έρχεται, παίρνει τα χαρτιά, μου λέει άφησε η συμβολαιογράφος το σύστημα ανοιχτό και πουλήθηκε. Πρέπει να έχω δώσει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε γύρω στα 15.000 ευρώ. Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου που με βγάλανε έξω από το σπίτι μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να με κουνήσει κανένας, ότι δεν πρόκειται να τους σώσει τα κλειδιά. Τελικά γίναν όλα τα αντίθετα. Έρχονται και με βγάζουν από το σπίτι και δεν μ’ αφήνει να πάρω πράγματα γιατί μου λέει ότι σε μία ώρα θα ξαναμπώ», εξομολογείται η 59χρονη, περιγράφοντας το απόλυτο σοκ της έξωσης.
Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο τραγική όταν η οικογένεια άρχισε να απαιτεί εξηγήσεις και επίσημα έγγραφα. Η δικηγόρος, αντί να δώσει απαντήσεις, φέρεται να κατέφευγε σε επιθετική συμπεριφορά και απίθανες δικαιολογίες για να κερδίσει χρόνο. «Όταν άρχισα εγώ να την ζορίζω, μου έβγαζε εμένα μια επίθεση. Ήταν να μπούμε σε μια ώρα από όταν μας πέταξαν από το σπίτι. Ξαφνικά ο δικαστής έπαθε COVID κι νοσεί από νεφρική ανεπάρκεια. Αλλά τα είχε αναλάβει άλλος δικαστής και θα τελειώναμε σε δύο εβδομάδες. Όταν λοιπόν πέρασαν κι αυτές οι δύο εβδομάδες, εγώ άρχισα να απαιτώ πλέον τα χαρτιά μου», αναφέρει η καταγγέλλουσα.
Διαβάστε επίσης
Οι επιπτώσεις της δράσης αυτής στην υγεία και τη ζωή της οικογένειας είναι καταστροφικές. Εδώ και έξι μήνες ζουν ως φιλοξενούμενοι, με τα υπάρχοντά τους στοιβαγμένα σε αποθήκες, ενώ τα ψυχολογικά τραύματα είναι βαθιά. «Είμαστε έξι μήνες έξω από το σπίτι μας και τα πράγματά μας τα έχουν σε μια αποθήκη. Μένουμε φιλοξενούμενοι από τα δικά της ψέματα. Έχουμε κλονιστεί. Είμαστε σε μια σύγχυση καθημερινή. Παρουσιάζουν οι γονείς μου κρίσεις άγχους. Εγώ μέσα σε όλο αυτό το θέμα εμφάνισα και κρίσεις πανικού», δηλώνει η κόρη της οικογένειας. Η υπόθεση έχει ήδη λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με την οικογένεια να προχωρά σε πειθαρχική καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και να προετοιμάζει μήνυση για κακουργηματική απάτη, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της επαγγελματία που πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους.






0 ΣΧΟΛΙΑ