ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: Αυτός είναι ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 20χρονου – Όσα δήλωσε στις Αρχές

Ο 23χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από πέντε άτομα στην οδό Αργοναυτών.
Ο 23χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από πέντε άτομα στην οδό Αργοναυτών.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται για ακόμη μια φορά αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της οπαδικής βίας, μετά το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ένας 20χρονος νεαρός έχασε τη ζωή του στην οδό Αργοναυτών, μετά από μια σφοδρή συμπλοκή που κατέληξε σε θανατηφόρο τραυματισμό από μαχαίρι. Το περιστατικό, που σημειώθηκε περίπου στις 22:00, έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ οι αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ των γεγονότων πίσω από την τραγωδία.

Ο 23χρονος δολοφόνος του 20χρονου

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, οι εξελίξεις υπήρξαν καταιγιστικές. Ο φερόμενος ως δράστης, ένας 23χρονος οργανωμένος οπαδός, αποφάσισε να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές. Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, έφτασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Κατευθύνθηκε αμέσως στον δεύτερο όροφο, στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας, όπου έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην οδό Αργοναυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από πέντε άτομα, τα οποία άρχισαν να τον χτυπούν με τα χέρια στο πρόσωπο μέχρι που έπεσε στο έδαφος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο νεαρός φέρει εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, ενισχύοντας τον ισχυρισμό του περί συμπλοκής.

Στην αντίπερα όχθη, το κλίμα στο περιβάλλον του 20χρονου θύματος είναι βαρύ. Συγγενείς, φίλοι και γείτονες περιγράφουν έναν νεαρό που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Αν και ήταν γνωστό στη γειτονιά πως υποστήριζε τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν τον θεωρούσε φανατικό οπαδό ή άτομο που θα συμμετείχε σε βίαιες ενέργειες. Ο πατέρας του 20χρονου, σε μια κατάθεση ψυχής στο «Live News», εξέφρασε την πλήρη άγνοιά του για τα αίτια της συμπλοκής, τονίζοντας τον πράο χαρακτήρα του γιου του. «Ούτε εμείς ξέρουμε ακριβώς τι έγινε. Δεν έχουμε εικόνα. Δεν έχουμε καμία εικόνα. Περιμένουμε να μας πούνε τι έγινε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το καλύτερο παιδί ήταν. Δεν έμπλεκε ποτέ σε φασαρίες, δεν ήταν πουθενά μπλεγμένος. Εγώ πρώτη φορά το άκουσα σήμερα αυτό», δήλωσε συντετριμμένος, αναφερόμενος στις φήμες που ήθελαν τον γιο του να συμμετέχει σε ομάδα «τιμωρών».

Οι αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή το σενάριο της ενέδρας. Η έρευνα επικεντρώνεται στο αν ο 20χρονος και η παρέα του είχαν στήσει καρτέρι στον 23χρονο, ο οποίος στη συνέχεια αντέδρασε βγάζοντας μαχαίρι. Οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να διακριβωθεί αν η επίθεση ήταν όντως απρόκλητη ή αν επρόκειτο για ένα προσχεδιασμένο οπαδικό ραντεβού που κατέληξε σε τραγωδία.

Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη, καθώς το σημείο της δολοφονίας μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε πεδίο μάχης, αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και μια πόλη βυθισμένη στις αμφιβολίες για το πώς χάθηκε άλλη μια νεαρή ζωή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου