Καιρός σήμερα (8/10): Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα, εμμένουν οι καταιγίδες στα νοτιοανατολικά – Η πρόγνωση από Αρνιακό και Σούζη

Ο καιρός παρουσιάζει σταδιακή υποχώρηση των έντονων φαινομένων, ωστόσο καταιγίδες θα επιμείνουν στη νότια νησιωτική χώρα, ειδικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές έως νωρίς το πρωί.
Κατά τα άλλα, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στο Αιγαίο 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα νότια, φτάνοντας τους 20 με 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στη νησιωτική χώρα.
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη 8/10
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχών κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.
- Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Σποράδων 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
- Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στην Κρήτη δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως νωρίς το πρωί πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
- Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό
Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο καιρός σήμερα φέρνει νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα ανατολικά και νότια τμήματα, όπου οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες, φέρνοντας μαζί τους βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.
Η πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη
Σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη, σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός επιφυλάσσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα «χτυπήσουν» κυρίως τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Αντίθετα, στην υπόλοιπη Ελλάδα, η ημέρα θα κυλήσει με λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.
Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 9/10
Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο, φτάνοντας τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές. Παρόλα αυτά, θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως και τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στο Αιγαίο και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 μποφόρ.






0 ΣΧΟΛΙΑ