Καιρός σήμερα 4/3: Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία – Πώς θα κινηθεί το σκηνικό σε όλη τη χώρα σύμφωνα με Αρνιακό και Σούζη

Ο καιρός της Τετάρτης 4/3 κινείται σε ήπιους, σχεδόν ανοιξιάτικους ρυθμούς για την εποχή, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, παρά τη μικρή υποχώρηση που θα σημειωθεί κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Οι περισσότερες περιοχές θα δουν τον ουρανό να καλύπτεται από αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στις μετακινήσεις ή στις καθημερινές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία της ΕΜΥ, το γενικό σκηνικό θα χαρακτηρίζεται από ήπιες καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να διατηρείται πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα για τις αρχές Μαρτίου. Παρά τη μικρή πτώση που αναμένεται σε ορισμένες περιοχές, το θερμόμετρο θα εξακολουθήσει να δείχνει τιμές που θυμίζουν περισσότερο άνοιξη παρά τα τέλη του χειμώνα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι νεφώσεις θα εμφανιστούν αρχικά αραιές στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο σταδιακά θα γίνουν πιο πυκνές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το φαινόμενο αυτό δεν αναμένεται να συνοδευτεί από αξιόλογες βροχοπτώσεις, αλλά θα επηρεάσει την εικόνα του ουρανού, δημιουργώντας ένα πιο συννεφιασμένο σκηνικό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στη Θράκη γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί τοπικά το πρωί έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ορεινά της Ηπείρου το απόγευμα.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η πρόγνωση του Αρνιακού
Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τις πρώτες πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες, όταν η ορατότητα ενδέχεται να περιοριστεί τοπικά, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να σχηματιστεί ομίχλη, η οποία μπορεί να επηρεάσει προσωρινά την ορατότητα των οδηγών. Για τον λόγο αυτό, οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται με προσοχή, ειδικά σε οδικά δίκτυα που διέρχονται από πεδινές ή υγρές περιοχές.
Όσον αφορά τους ανέμους, στα δυτικά τμήματα της χώρας θα πνέουν ασθενείς και μεταβλητοί, με ένταση που δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 με 4 μποφόρ. Αντίθετα, στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα κινούνται μεταξύ 3 και 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο μάλιστα, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, οι άνεμοι ενδέχεται να ενισχυθούν τοπικά φτάνοντας ακόμη και τα 6 μποφόρ, χωρίς όμως να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.
Διαβάστε επίσης
Η πρόγνωση της Σούζη
Ακόμη πιο ήπιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στα νοτιοανατολικά, σύμφωνα με τη Χριστίνα Σούζη, όπου το θερμόμετρο σε ορισμένα σημεία των Δωδεκανήσων μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι τιμές αυτές θεωρούνται αρκετά υψηλές για τις αρχές Μαρτίου και δημιουργούν μια αίσθηση πρόωρης άνοιξης, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, η μέρα θα ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές με ψύχρα, όμως καθώς θα προχωρά το πρωινό και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία, οι συνθήκες θα γίνονται πιο ευχάριστες. Οι αραιές νεφώσεις δεν θα εμποδίσουν σημαντικά την ηλιοφάνεια, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να απολαύσουν διαστήματα με καθαρό ουρανό.






0 ΣΧΟΛΙΑ