Καιρός σήμερα 28/12: Αλλάζει το σκηνικό – Τα καιρικά φαινόμενα της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με Τσατραφύλλια και Αρνιακό

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά την ενίσχυση των ανέμων, την πτώση της θερμοκρασίας και την εμφάνιση τοπικών βροχών. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σποράδες.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα ξεκινήσει τη μέρα με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη. Από το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, όπου αναμένονται ασθενείς, τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
- Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στο νότιο Ιόνιο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
- Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πελοπόννησο. Από το απόγευμα στην περιοχή της Σκύρου οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθεί ασθενής βροχή.
- Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6, στα βόρεια 5 με 7 και στις Σποράδες 8 με 9 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6.μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
- Άνεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Σύμφωνα με τον Τσατραφύλλια, το σκηνικό θα παραμείνει χειμωνιάτικο τις επόμενες ημέρες, με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται σταδιακή βελτίωση, ωστόσο το τέλος του έτους ενδέχεται να συνοδευτεί από πιο έντονο κρύο και πιθανές χειμερινές εκπλήξεις.
Η πρόγνωση Αρνιακού
Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρει ότι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους και βορειοδυτικούς, ενισχυόμενοι σημαντικά. Σε αρκετές περιοχές θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ τοπικά στη Μακεδονία και τις Σποράδες οι ριπές ενδέχεται να αγγίξουν τα 8 με 9 μποφόρ, δημιουργώντας δυσκολίες στις μετακινήσεις και τη ναυσιπλοΐα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται από 10 έως 13 βαθμούς στα βόρεια, 14 έως 16 στα ανατολικά και δυτικά ηπειρωτικά και έως 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιά. Τις πρωινές ώρες, παγετός αναμένεται κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.






0 ΣΧΟΛΙΑ