Καιρός σήμερα 27/5: Καλοκαιρινό σκηνικό με εξαιρέσεις – Πού θα εκδηλωθούν μπουρίνια σύμφωνα με Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Με γενικά αίθριο καιρό θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, Τρίτη 27 Μαΐου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η θερμοκρασία συνεχίζει την ανοδική της πορεία, φτάνοντας κατά τόπους ακόμη και τους 28°C, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.
Το σκηνικό, ωστόσο, δεν θα είναι εντελώς σταθερό παντού. Στα ηπειρωτικά – και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές – αναμένονται αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια.
Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία – Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά στα κεντρικά τμήματα έως 5 μποφόρ. Στη Θράκη νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του Καλλιάνου
Αίθριος θα είναι ο καιρός σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, με ασθενείς βροχές να αναμένονται σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσει η συννεφιά, με τη θερμοκρασία από 15 – 29 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 5 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 – 28 βαθμούς και τους ανέμους από τα 2 – 4 μποφόρ.
Η εκτίμηση του Μαρουσάκη
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές θα είναι βελτιωμένες, με τη δεύτερη ημέρα της νέας εβδομάδας να κυριαρχείται από βορειοδυτικούς ανέμους.
Παράλληλα, ο υδράργυρος ανεβαίνει και επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θυμίζοντας ξανά… καλοκαίρι, με τον καθαρό ουρανό να επιστρέφει αν και με τοπικά μπουρίνια.






0 ΣΧΟΛΙΑ