Καιρός σήμερα (13/10): Tοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Η πρόγνωση από Αρνιακό και Γιαννόπουλο

Αναλυτικά η πρόγνωση!
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα χαρακτηρίζεται από παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα νοτιοδυτικά, φέρνοντας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενισχυόμενοι από το βράδυ στο Ιόνιο σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 19 με 22 βαθμούς στα βόρεια, θα φτάσει τους 22 με 23 στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα, Δευτέρα 13/10
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε επίσης
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα τμήματα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι και στα νοτιότερα τμήματα από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 και στα Δωδεκάνησα από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί.
- Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος τη Δευτέρα και την Τρίτη, με εξαίρεση τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, για να ακολουθήσει την Παρασκευή μια μεταβολή με αρκετές βροχές στα δυτικά.
Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό
Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται τοπικές ομίχλες στα δυτικά το πρωί και το βράδυ, με τον ουρανό γενικά αίθριο αλλά με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, δίνοντας πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
Η πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 14/10
Για αύριο Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025, προβλέπονται σε όλη τη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, καθώς και στη δυτική Κρήτη από το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες, κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά ασθενείς, αλλά σταδιακά θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, φτάνοντας πρόσκαιρα το απόγευμα στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά, με τη μέγιστη τιμή να φτάνει στα βόρεια τους 19 με 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς, και στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.





