ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα (05/01): Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη – Η πρόγνωση για τα Θεοφάνεια – Αρναούτογλου και Αρνιακός προειδοποιούν

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 05/01
Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα (Φωτογραφία από Eurokinissi)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο καιρός σήμερα παρουσιάζει μεταβολή σύμφωνα με την ΕΜΥ, καθώς η χώρα καλύπτεται από πυκνές νεφώσεις που θα φέρουν βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η δυτική Ελλάδα αναμένεται να επηρεαστεί σταδιακά από σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ αργότερα μέσα στη νύχτα τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη δυτική Στερεά.

Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις προς το τέλος της ημέρας. Το σκηνικό συμπληρώνει η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά, υπό την επήρεια ισχυρών νότιων ανέμων που θα αγγίξουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Τέλος, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ελαφρά στον βορρά, φτάνοντας τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, γύρω στους 18 με 19 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικά 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ στη δυτική Στερεά. Από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Κρήτη.
  • Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6, τοπικά 7 και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Κρήτης το βράδυ πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως από το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στα ανατολικά.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Ο φθινοπωρινός καιρός συνεχίζεται και θα τραβήξει λίγες ημέρες ακόμα με τους νοτιάδες να έχουν το πάνω χέρι, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Σήμερα, Δευτέρα, περιμένουμε πυκνές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Mέσα από βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube, ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμισε πως η Δευτέρα θα χαρακτηριστεί από αυξημένη υγρασία και συννεφιασμένο σκηνικό στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, με τα νότια τμήματα να παρουσιάζουν βελτίωση προς τις βραδινές ώρες, την ίδια στιγμή που στα βορειοδυτικά θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 18 βαθμούς.

Ανήμερα των Θεοφανείων, το κύμα κακοκαιρίας θα επιμείνει στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα βόρεια. Την Τετάρτη η αστάθεια θα παραμείνει στα δυτικά, όμως την Πέμπτη το σκηνικό αλλάζει με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, πριν τα φαινόμενα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι η Παρασκευή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, μια νέα διαταραχή θα προσεγγίσει σύντομα το Ιόνιο και τα δυτικά, παρόλο που η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη, θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα για την εποχή μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Θεοφάνεια με ισχυρά φαινόμενα, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Για αύριο Τρίτη 06/01, ανήμερα των Θεοφανείων, προβλέπεται άστατος καιρός με έντονες νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, καθώς και στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη επικράτεια θα επικρατήσει παροδική συννεφιά με τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα νησιά της ανατολικής χώρας, ενώ στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι, φτάνοντας τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά τα 8 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ειδικά στα νότια και δυτικά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 18 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, τους 19 με 20 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει έως και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου